eur:
396.1
usd:
354.84
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Mentők a Balaton partján.
Nyitókép: Országos Mentőszolgálat

Brutális munkában a mentők a Balatonnál

Egy férfi rosszul lett a fonyódi strandon, akihez mentőhelikoptert is hívtak még augusztus elején, gázolt a vonat a Balatonnál, egy elhunyt nő holttestét találták meg a tóban, egy férfi a vízparti kövekre esett Balatonlellén miután rosszul lett. Ez csak néhány a több tucat esetből, amelyek az elmúlt idegenforgalmi szezonban történtek a Balatonnál. Az idei nyáron először szervezte meg az orvosi ügyeletet a Balatonnál az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Önkéntesek is dolgoznak annak érdekében, hogy a nyaralók biztonságban legyenek, valamint a tó körül orvosi ügyeleti ellátás is van. Ezt korábban a települések és a helyi járóbeteg-ellátó intézmények szervezték, az idei évtől azonban a központi ügyelet vette át a feladatot, amelyet az Országos Mentőszolgálat irányít – írja a sonline.hu.

A nyári időszakban a balatoni mentőellátást és az ügyeleti ellátást egyaránt megerősítették. Így június második felétől Balatonbogláron az ügyelet éjszaka és hétvégén is működött, Siófokon és Balatonfüreden pedig megnövelték a betegellátó kapacitást annak érdekében, hogy a betegek az ügyeleti ellátóhelyen jelentős várakozás nélkül kaphassanak ellátást, továbbá június elsejétől a vegyes ügyeleti ellátóhelyük mellett hétvégente dedikáltan gyermekügyeleti ellátóhelyet is indítottak Keszthelyen – idézte a portál a mentőszolgálatot.

Emellett megerősítették a mentőellátást is, ami egyfajta védőhálót jelentett a nyaralóövezetben.

Balatonbogláron működött ügyelet nyáron, ahol a járóbeteg-ellátó épületében kapott helyet. Kicsit csökkentett üzemmódban, de helyben látják el a betegeket nyáron, mondta a portál megkeresésére Mészáros Miklós polgármester. A legmozgalmasabb időszak, a főszezon zökkenők nélkül ért véget Balatonbogláron, ahol az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekezett javítani az ellátás körülményein, ezért klimatizálták a helyiséget, tette hozzá a városvezető.

Fonyódon nem volt ügyelet a szezonban, ugyanis onnan elkerült az ellátás Boglárra. "Ez érzékenyen érintett minket, mert korábban jól működött az ügyelet, amit Balatonfenyvessel közösen szerveztünk" - mondta Erdei Barnabás alpolgármester. Hozzátette: úgy tudja, itt is zökkenőmentes volt a nyár, de a helyi mentőknek rengeteg dolguk akadt.

Az Országos Mentőszolgálat közölte: a nyári szezonban június és augusztus között tizenkétezer esetet láttak el a mentők a Balatonnál.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 04:08
×
×
×
×