eur:
395.55
usd:
360.5
bux:
71673.12
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Nyitókép: BKK

Komoly mérföldkőhöz ért a fővárosi „bubizás”

A Mol Bubi közbringa-szolgáltatás augusztus közepén átlépte a tízmillió utazásszámot – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK közleménye szerint ajándékcsomaggal, valamint egyéves Mol Bubi-bérlettel köszöntötték a jubileumi számot elérő felhasználót.

A közbringarendszer évek óta egyre népszerűbb: 2023-ban naponta átlagosan több mint 9 ezerszer utaztak a biciklikkel, a tavalyi év legforgalmasabb napján (szeptember 13-án) pedig több mint 18 ezer utazást rögzített a BKK – írták.

Közölték, idén nyolc hónap alatt átlagosan már több mint 10,5 ezerszer „bubiztak” a fővárosban.

Jelenleg Budapesten 211 elérhető állomás és 2460 kerékpár áll a bringázni vágyók rendelkezésére.

Címlapról ajánljuk

Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Három embert letartóztattak, egyet még keresnek azt követően, hogy megkéselték a labdarúgó-Eb spanyol tinisztárjának édesapját. A férfit a Barcelonához közeli Mataróban, egy parkolóban támadták meg.
VIDEÓ
Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Miután július végén társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Energiaügyi Minisztérium azt a rendelettervezetet, amely miniszteri engedéllyel átléphetővé tenné a 30 fokos vízhőmérsékleti korlátot a Dunán a Paksi Atomerőműnél, a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben meg is jelent az erről szóló miniszteri rendelet. Ez már péntektől hatályba lép, így ha a villamosenergia ellátásbiztonsági helyzet indokolttá teszi, akkor akár már holnap lazíthat Lantos Csaba energiaügyi miniszter az eddigi korlátozáson, hiszen csütörtökön megint le kellett terhelni az atomerőművet a vízhőfok miatt, és közben megint extrém magas áramárak alakultak ki a nagykereskedelmi piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 15. 21:53
×
×
×
×