eur:
393.85
usd:
360.69
bux:
71521.64
2024. augusztus 12. hétfő Klára
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kez-kezeben-tart-kezben-tart-tart-7238892/
Nyitókép: Fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kez-kezeben-tart-kezben-tart-tart-7238892/

Az ercsi polgármester elmondta, kik szítják a brutális bandaháborút a városukban

Régi, több évtizedes családi villongás újult ki – mondta egy megyei lapnak Szabó Tamás, Ercsi polgármestere.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk gázpisztolyokkal, botokkal, baseball ütőkkel és autókkal támadt egymásra két család Ercsiben.

A feol.hu elérte a város polgármesterét. Szabó Tamás arról beszélt a lapnak, hogy "ez a két család valamilyen oknál fogva időnként felmelegíti az egymással szembeni ellentéteket, és ezt kénytelen látni a város lakossága.

Minden jóérzésű embert zavar ez a helyzet, engem is,

de sajnos úgy látszik, az itt élőknek valamilyen szinten el kell fogadniuk ezt a helyzetet.

Én 2006-ban lettem először polgármester Ercsiben, és már akkor létezett a viszály a két család között. Akkoriban valahogyan ki tudtuk egyenesíteni a dolgokat, sikerült közöttük békét teremteni, de valamilyen oknál fogva ez az ellentét mindig kiújul. A történtek mögött ott lehetnek a megélhetés körülményei, a nem mindig tisztességes úton szerzett jövedelmek körül kialakult vita.

A bandaháborúkkal kapcsolatban általában a drogról, a drogkereskedelemről hallani, de erről ebben az esetben tényszerűen nem tudok beszélni. A rendőrség időnként beavatkozik, de aztán amikor valaki visszakerül a korábbi élethelyzetébe, ismét újrakezdi az üzelmeket és minden folytatódik tovább" - osztotta meg sejtéseit a politikus.

Szombaton tehát ismét előjöttek az ellentétek – folytatta Szabó Tamás. – Meghallgattam a rendőrfőkapitány helyettesének tájékoztatóját, elmentem a helyszínre, ahol a rendőrség még szemlét tartott. Beszéltem az egyik érintett család tagjával, aki azt állította, hogy a fegyveres támadás elszenvedője volt. Ő azt mondta, egy régi ügy,

egy régi tanúvallomás húzódik meg a háttérben, azt akarta a másik család erőszakos módon visszavonatni

– de sem rendőr, sem bíró nem vagyok.

Ezzel kapcsolatban az Indexen az olvasható, hogy néhány hónappal ezelőtt brutálisan megverték egy család gyermekét. A szülők feljelentést tettek, ezért a bűnbanda megfenyegette őket, hogy vonják vissza a vallomásukat. Az édesapa szerint a támadók éles fegyverekkel érkeztek szombaton, hogy megöljék őket. Ablakukon egy téglát is bedobtak, így sérült meg többek között egy 10 éves kislány is.

Az összecsapásról egy biztonsági kamerás felvétel is készült, ahol jól látszik, hogy a társaság hatalmas puskákból ad le lövéseket a nyílt utcán.

A csoport több tagját Kulcs és Adony között tartóztatták le. Az ügyben garázdaság gyanújával indítottak büntetőeljárást.

"Sajnálom, hogy ilyen körülményeket teremtenek ezek az emberek, és sajnálom azt is, hogy Ercsi megint ilyesmi miatt került a hírekbe. Pedig ezek az emberek találhatnának tisztességes munkát is, de jobban szeretnek a zavarosban halászni" - ezt már ismét a polgármester mondta.

Üléseznek

Hétfőn ülésezik Ercsiben a közbiztonsági bizottság, igaz, nem az esemény miatt tervezték a tanácskozást. Az egymás mellett élés szabályait szeretnék újra fogalmazni, az egyik fontos napirendi pont a rendelet esetleges módosítása.

Fotó: light wizzi.

Címlapról ajánljuk
Az autógyártás sem húzza már úgy a szlovák ipart, mint korábban

Az autógyártás sem húzza már úgy a szlovák ipart, mint korábban

Júniusban visszaesett a szlovák ipar teljesítménye. 2,4 százalékkal csökkent a termelés az előző évhez képest, amikor a gépek, fémek és közlekedési eszközök gyártásának visszaesését még az energiával kapcsolatos termelés több mint fél éves növekedése sem tudta ellensúlyozni – derült ki a Szlovák Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből.

Kína és az Egyesült Államok fej-fej mellett – gyorsfénykép a világ sportjáról, Párizs tükrében

Az Egyesült Államok és Kína egyaránt negyven aranyérmet szerzett a 2024-es párizsi olimpián, előbbi végzett az éremtáblázat élén, miután 126 érmet gyűjtött, szemben a legnagyobb ázsiai sportnemzet 91 medáliájával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 12. 10:18
×
×
×
×