eur:
389.68
usd:
357.89
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
üzlet szerződés iratok aláírás
Nyitókép: Pixabay

Megszólalt a BKK a gigantikus bírságról

Megalapozatlannak és meglepőnek tartják.

Vitézy Dávid a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Közbeszerzési Döntőbíróság 200 millió forintos büntetést rótt ki a Budapesti Közlekedési Központra.

Később a BKK közleményt adott ki, amely szerint a közlekedési céget teljes meglepetésként érte a KDB határozata.

"A jogorvoslatot indító pályázó 10 milliárd forinttal többet kért volna ugyanazért a szolgáltatásért, mint a nyertesnek kihirdetett pályázó. A KDB mostani döntését a BKK ugyanúgy megalapozatlannak tartja és közigazgatási perben megtámadja, mint a Lánchíd felújításával kapcsolatban kirótt bírságot tavaly, amelyről a Fővárosi Törvényszék utóbb megállapította, hogy jogszerűtlen volt a KDB részéről" - fogalmaztak.

Címlapról ajánljuk

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Hathetes csúcson járt a forint

Hathetes csúcson járt a forint

Se az üzemanyagválság esélye, se Joe Biden visszalépése, se a váratlan kínai kamatvágás nem mozgatta meg péntek estéhez képest hétfő reggelig a forintot, a 390-es szint közvetlen közelében kezdte a hetet az euróval szemben. Aztán volt egy forintgyengülés reggel, de utána éles fordulatot láttunk, és hétfő délre már hathetes csúcsra kapaszkodott a magyar fizetőeszköz 389-nél. Kedden az MNB a Portfolio felmérése szerint folytatja majd a kamatcsökkentési sorozatát: óvatos, 25 bázispontos vágást hajthat végre, ez lehet magyar szempontból az egyik fő esemény a héten.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×