eur:
389.5
usd:
358.12
bux:
73400.67
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: BKK

Horrorbüntetést kapott a BKK a Közbeszerzési Döntőbizottságtól

Vitézy Dávid azonnal kommentálta a döntést: el kell venni a BKK-vezér prémiumát!

A Közbeszerzési Döntőbizottság 200 millió forintos rekordbüntetést szabott ki a BKK-ra. Ennek hátterében egy 2023-as busztender áll, amelyet a döntés szerint több helyen is törvénysértő módon valósított meg a társaság - írja az Index.

A büntetés rekordnak számít.

Vitézy Dávid közösségi oldalán már reagált is a büntetésre.

Azt írta, hogy a BKK vezetőségének egy olyan bírság után, amely ekkora összegű, és egyértelműen a vezetőség tehető érte felelőssé, biztosan nem jár jutalom. Márpedig Karácsony Gergely éppen "tegnap jutalmazta 11 milliós prémiummal a BKK vezetőjét", vagyis Walter Katalint, aki a járatritkítás bejelentése után kiszivárgott információk szerint hálaadási pulykához hasonlította a BKK utasait.

Mint a portál hozzáteszi, Karácsony Gergely hatalmas pénzosztásba kezdett, hiszen éppen 200 millió forintnyi prémiumot osztott szét a városvezetők között. A közszolgáltató cégek vezetői 11 millió forint fölötti összeget kaptak, de még a város marketingügynökségének vezetője is 8 millió fölött kapott. 10 millió forint feletti összeget összesen heten kaptak, a legkisebb kiosztott prémium pedig 2 232 000 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Új fronton lendült támadásba Moszkva, lángol a millerovói repülőtér - Híreink Ukrajnából hétfőn

Új fronton lendült támadásba Moszkva, lángol a millerovói repülőtér - Híreink Ukrajnából hétfőn

Az orosz csapatok a régóta viszonylag nyugodtnak számító Harkiv térségében lendültek támadásba, egy települést el is foglaltak. Az ukrán drónok a millerovói repülőteret támadták, az akció következtében több épület lángra is kapott. Ukrajna egyik legfontosabb támogatója, Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökválasztástól, alelnökét, Kamala Harrist támogatja. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×