eur:
394.37
usd:
356.03
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Fürdőző a hőségben a margitszigeti Palatinus strandon 2024. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A vártnál előbb elértük a 41 fokot, és még csak most jön a neheze - térképen a brutális hőség

A meteorológusok korábban arra számítottak, hogy hétfőn vagy kedden érhetjük el a 41 Celsius-fokos árnyékban mért hőmérsékletet. Ehhez képest már vasárnap átlépte az időjárás ezt a határt. 116 éves rekord dőlt meg.

Vasárnap idén először mért a HungaroMet 41 fokot: Körösszakál dőlt meg rekord. Ezzel megdőlt a július 14-ére vonatkozó napi rekord, az 1908-as egri 39 fokos érték lett a múlté.

Forró volt az éjszaka is, új érték került a legmagasabb minimum-hőmérsékletet rekordlistájára: Szegeden csak 27 fokig "hűlt le" a levegő.

"Szívesen mondanánk, hogy ennél melegebb már nem lesz", de várhatóan holnap tetőzik a kánikula, helyenként akár 41 fok fölé is forrósodhat a levegő, így veszélybe kerülhet Magyarország abszolút hőmérsékleti rekordja (41,9 Celsius-fok, 2007, Kiskunhalas) – fogalmaztak.

Címlapról ajánljuk
Ne nagyon akarjon autózni Budapest belvárosában - augusztus 20-i programok és lezárások

Ne nagyon akarjon autózni Budapest belvárosában - augusztus 20-i programok és lezárások

Az év leglátványosabb tűzijátékával, számos programlehetőséggel és rengeteg közlekedési korlátozással telhet az idei augusztus 20-i ünnep. Az időjárás miatt van kis izgulnivaló.

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Meg fogsz lepődni, milyen gazdagok az emberek Magyarországon

Meg fogsz lepődni, milyen gazdagok az emberek Magyarországon

Tavaly ismét emelkedésnek indult a globális vagyon, és jó hír, hogy a legalacsonyabb vagyoni szegmensben élők aránya 2008 óta csökken, az egy felnőttre jutó átlagvagyon pedig emelkedik. A UBS friss tanulmánya szerint Magyarország is jól áll a listán, itt az adatok azt mutatják, hogy az alacsonyabb vagyoni osztályokba tartozó felnőttek vagyona gyorsabban nőtt, mint a magasabb vagyoni osztályokba tartozó társaiké.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×