eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Unsplash

Stég Wars – újabb hatósági fellépés a Balaton déli partján

A Balatonon tilos kapuval, kerítéssel elzárni közterületről a vízbe vezető stégeket, ám ennek a jogszabálynak a közelmúltig nem szereztek érvényt. Most a déli parton jelentek meg felhívások az illegális stégkapukon, figyelmeztetve a tulajdonosokat, hogy 5 napjuk van azokat elbontani, különben a hatóság teszi meg, az viszont nem lesz olcsó.

Valami nagyon beindult a Balatonnál, mióta új vezetője van a vízügy balatoni kirendeltségének. A veszélyt jelentő, szabálytalanul elhagyott horgászkarók és illegális stégek felszámolásának tavalyi megkezdése után a héten beindult a szabálytalan stégkapuk felszámolása is - számol be róla a hirbalaton.hu.

A héten felhívások jelentek meg dél-balatoni illegális stégkapukon, miszerint 5 napja van a tulajdonosoknak az elbontásra, különben a vízügy teszi meg, a tulajdonos költségén. Ahol a bejáróstégnek nincs engedélye, ott azt is elbontják, ahol az rendben van, onnan csak a kaput kell eltávolítani.

A tó keleti részén az elmúlt hetekben több tucatnyian kezdtek inkább maguk az illegális víziállásaik elbontásába, minthogy tetemes összegeket fizessenek ki a vízügynek.

A jogszabály szerint még aki engedéllyel létesített stéget, illetve oda és akkorát, amire az engedély szól, annak sincs joga kapuval, kerítéssel lezárni azt, ha közterületről vezet be a tóba.

A lap megjegyzi, a változáshoz az új kirendeltségvezető mellett az is hozzájárulhatott, hogy a hatóságok korábbi tétlensége miatt az egekbe szökött a gátlástalanság mértéke egyes partszakaszokon. Több helyen a nádas is pusztulni kezdett a felszabdaltság és a nádirtások miatt.

Címlapról ajánljuk
Svájc simán verte Olaszországot

Svájc simán verte Olaszországot

A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×