eur:
390.11
usd:
357.45
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Facebook/Vígszínház

Újabb súlyos színészbaleset, kórházba vitték a sérültet

Színészbaleset történt pénteken a Vígszínházban. Egy másik társulat bérelte a teátrumot. A Vámpírok bálja című előadás közben történt a baj.

Orvosok kezelik Jegercsik Csaba színművészt, aki pénteken este, a Vígszínházban megtartott előadáson balesetet szenvedett - írja a Blikk. A baleset körülményeit és okát vizsgálják, a rendőrség felvette a jegyzőkönyvet.

A Vámpírok bálja című előadás második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba lezuhant egy több méter magas, hídszerű díszletelemről.

A Vígszínház nem beszél az esetről, mert úgymond "bérbe volt adva a színház, ezért ebben az esetben ők nem tudnak nyilatkozni. Vagyis ugyan a baleset a Vígszínházban történt, a darabot a PS Produkció vitte színre a bérelt épületben".

Mindenesetre Jegercsik Csaba színművészt, aki több, mint 300 alkalommal játszotta a szerepet, kórházba szállították, megfelelő orvosi ellátást kap.

Az előadást a Vámpírok bálja társulatának döntése alapján megtartottuk

- írta szűkszavúan a lap megkeresésére a produkció.

A szakjogászi álláspontok alapján a Vámpírok bálja-előadáson történt balesetben a felelősség a szervező produkciós cégé, nem pedig a teátrumé.

Az esetet követően az Index megkereste Savanyu Gergelyt, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökét, aki azt mondta, hogy tudomása szerint Jegercsik Csaba nem szakszervezeti tag, de ennek ellenére hétfőn felveszik vele a kapcsolatot, és megkérdezik tőle, mibe tudnak segíteni. Ha a színművész az érdekvédelmi szervezet tagja lenne, akkor azonnali munkajogi védelmet kapna, lábadozása idejére segélyre is jogosult lenne. Ezt a lehetőséget felajánlják majd Jegercsik Csabának is.

Címlapról ajánljuk
ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

Alig egy héttel a párizsi olimpiai játékok július 26-i megnyitója előtt állt elő a ZDF német közszolgálati televízió azzal az "exkluzív" információval , amely szerint Thomas Bach NOB-elnök annak idején Vlagyimir Putyinnak köszönhette megválasztását a szervezet élére.
VIDEÓ
Minimálbér 2025: bedobták az első konkrét számot

Minimálbér 2025: bedobták az első konkrét számot

Már megkezdődtek az idei minimálbér-tárgyalások, a Liga Szakszervezetek elnöke pedig azt mondta az InfoRádióban, hogy nemcsak a számokban kell megállapodniuk, hanem fontos technikai kérdéseket is tisztázniuk kell a feleknek. Mészáros Melinda szerint nem kizárt a 10 százalékos emelés a legkisebb kereseteknél, legalábbis a munkáltatók többsége ezt szeretné. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége augusztusban méri fel, hogy a tagvállalatoknak milyen igényeik vannak a béremeléssel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×