eur:
396.52
usd:
370.39
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Facebook/Vígszínház

Újabb súlyos színészbaleset, kórházba vitték a sérültet

Színészbaleset történt pénteken a Vígszínházban. Egy másik társulat bérelte a teátrumot. A Vámpírok bálja című előadás közben történt a baj.

Orvosok kezelik Jegercsik Csaba színművészt, aki pénteken este, a Vígszínházban megtartott előadáson balesetet szenvedett - írja a Blikk. A baleset körülményeit és okát vizsgálják, a rendőrség felvette a jegyzőkönyvet.

A Vámpírok bálja című előadás második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba lezuhant egy több méter magas, hídszerű díszletelemről.

A Vígszínház nem beszél az esetről, mert úgymond "bérbe volt adva a színház, ezért ebben az esetben ők nem tudnak nyilatkozni. Vagyis ugyan a baleset a Vígszínházban történt, a darabot a PS Produkció vitte színre a bérelt épületben".

Mindenesetre Jegercsik Csaba színművészt, aki több, mint 300 alkalommal játszotta a szerepet, kórházba szállították, megfelelő orvosi ellátást kap.

Az előadást a Vámpírok bálja társulatának döntése alapján megtartottuk

- írta szűkszavúan a lap megkeresésére a produkció.

A szakjogászi álláspontok alapján a Vámpírok bálja-előadáson történt balesetben a felelősség a szervező produkciós cégé, nem pedig a teátrumé.

Az esetet követően az Index megkereste Savanyu Gergelyt, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökét, aki azt mondta, hogy tudomása szerint Jegercsik Csaba nem szakszervezeti tag, de ennek ellenére hétfőn felveszik vele a kapcsolatot, és megkérdezik tőle, mibe tudnak segíteni. Ha a színművész az érdekvédelmi szervezet tagja lenne, akkor azonnali munkajogi védelmet kapna, lábadozása idejére segélyre is jogosult lenne. Ezt a lehetőséget felajánlják majd Jegercsik Csabának is.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×