eur:
390.56
usd:
358.29
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Egyre többször viselkednek erőszakosan a mentőkkel, elege lett a szervezetnek

Sokszor fordul elő, hogy agresszíven, sőt, életveszélyesen viselkednek a mentőkkel azok, akiknek az életét jönnek megmenteni.

Az Országos Mentőszolgálat ugyancsak komoly hangvételű bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, ugyanis megelégelték, hogy egyre többször és egyre durvábban bántalmazzák a munkatársaikat, akik adott esetben éppen életeket mentenek.

A bejegyzésben azt írják, hogy az elmúlt két hónap során több mint 20 alkalommal támadtak rá a mentősökre, miközben a munkájukat végezték:

volt, hogy a hozzátartozók estek nekik, de olyan is előfordult, hogy maga a beteg vált agresszívvá.

Kiemelnek pár különösen kirívó esetet: "Volt, hogy egy beteg kórházba szállítás közben kezdte késsel fenyegetni bajtársunkat, de legtöbbször ököllel, vagy lábbal estek neki a mentőknek, többször komoly sérülést okozva ezzel."

Hangsúlyozzák, munkatársaik azért választották ezt a hivatást, hogy bajbajutottakon segítsenek, és ennek a testi épségük kockáztatása nem képezheti a részét. A támadások, fenyegetések ezt a segítségnyújtást akadályozzák és a beteg ellátását is ellehetetleníthetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai háborúban nem lehet biztosan tudni, hogy a felek mekkora veszteségeket szenvednek el a harctéren, a számokat csak tippelni lehet. A ritka kivételek egyike, hogy valamelyik harcoló fél adatokat oszt meg erről. Most az ukránok kivételt tettek egy településért vívott csatával kapcsolatban – írja az Ukrajinszka Pravda. Kiadta napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai háborúról, amelyben ezúttal – mások mellett – Dmitrij Medvegyev kijelentéséről és az orosz sajtóról írnak. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×