eur:
393.22
usd:
362.75
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke az Európai Szocialisták Pártja (PES) által Bátorsággal Európáért mottóval megrendezett berlini konferencián 2021. június 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Kunhalmi Ágnes: az egészet tekintve van okunk a csalódásra

Elkezdődött az MSZP-ben a vasárnapi választások eredményének értékelése, hamarosan a tisztújítás folyamata is elindul.

"Közel 250 tagunk nyert polgármesteri, önkormányzati képviselői felhatalmazást és az ország egészében valamilyen mandátumot nyerő ellenzéki együttműködésben indulók több, mint harmada a mi tagjaink közül került ki, ennek ellenére az ügy egészét tekintve van okunk csalódásra. A hazai szociáldemokrácia egészét, a baloldalt tekintve pedig én magam is rendkívül csalódott vagyok" - fogalmazott a Facebookon Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Azt írta, hogy a pártban az értékelés elkezdődött és a tisztújítás folyamata is hamarosan elindul. Ezzel párhuzamosan, úgy véli, neki is végig kell gondolnia a saját szerepét, azt, hogy a jövőben hogyan és mivel tudja leginkább segíteni a hazai szociáldemokrácia, a baloldal jövőjét.

"Fontos, hogy őszintén nézzünk szembe a problémákkal, okokkal, értsük meg részletesen a pontos eseményeket és a szavazótáborok mozgását. Mivel lényegében a megerősödött jobboldali erőkkel szemben csak mi maradtunk nem jobboldaliak, ezért végig kell gondolnunk, hogyan lehet a baloldali értékeket képviselni Magyarországon" - fogalmazott.

Meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldali értékek nélkül, és szerinte "végre mélyebb változásra, új útitervre" van szüksége a baloldalnak.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×