eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Tavaszi időjárás, gomolyfelhős, napsütéses idő.
Nyitókép: Roman Studio/Getty Images

A viharok helyett most valami más miatt aggódhatunk

A hét végéig marad a változékony, esős idő, de aztán jön a melegedés és az igazi nyár. A melegedő vizeink is sok fürdőzni vágyót csábíthatnak a strandokra, de a napon csak óvatosan, már erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Időjárási helyzet Európában:

Továbbra is mozgalmas az időjárás Európa nagy részén, amely a ciklonális hatásoknak köszönhető. Elsősorban a Skandináv-félsziget fölött helyezkedik el az a többközéppontú ciklon, amelynek hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszere Norvégiától, Oroszországon, Lengyelországon és hazánkon át egészen az Alpok térségéig húzódik. Területén az előző napokhoz képest pár fokkal visszaesett a maximum-hőmérséklet, általában 13-25 fok közötti értékekről érkezett jelentés. A hullámzó front előterében viszont még mindig 26-36 fok közötti értékek a jellemzőek. A labilis terület nagysága is csökkent, így már kevesebb helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Felhőszakadás leginkább az Alpok területén fordult elő. A hullámzó front mögött németországi középponttal egy újabb frontrendszer alakult ki, amely leginkább Nyugat-Európában okoz záporokat illetve felhősebb időt.

A Kárpát-medence időjárását a következő 36 órában is az említett hullámzó frontrendszer befolyásolja, de a záporos, zivataros terület egyre inkább kelet felé korlátozódik. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség hazánkban.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Szerdán is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből főleg a Dunától keletre várhatóak szórványosan záporok, zivatarok. Az északias szél főleg a Dunántúlon erősödhet meg, zivatarok környezetében viharos lökések előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 21 és 27 fok között alakul, de nyugaton hidegebb lesz, ott 20 fok alatti maximum-értékek várhatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×