eur:
390.26
usd:
359.59
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: BKK

Befejeződött a Határ úti metróaluljáró korszerűsítése – képek

Átadták az akadálymentesített Határ úti metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljárót - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azt írták, Budapest egyik forgalmas aluljárójának korszerűsítése részeként liftek épültek a felszín és az aluljárószint között.

Kiemelték: az aluljáró építészeti koncepciója az volt, hogy szorosan igazodjon a felújított metróállomás megjelenéséhez. Megszűnt az aluljáróban a korábbi, sűrű pavilonos üzletbeépítés, helyette két nagyméretű üzlethelyiség és egy nyilvános mosdó létesült. Az 50-es villamos végállomásánál lévő térrész is rendezett lett – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a munkálatok során átépítették a teljes üzemi teret, korszerűsítették a víziközművet, a csatornahálózatot, valamint az elektromosenergia-ellátást is.

Tudatták, a munkák idejére az Üllői úton kialakított gyalogos-átkelőhely megmarad. A zebrát nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, ezért az – kapcsolódva a fővárosi önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseihez – továbbra is segíti a Határ úti buszvégállomás, a 42-es és az 52-es villamos végállomásának a megközelítését.

A kapcsolódó útépítési munkákat június végén, a tanítási szünet kezdetekor kezdi el a kivitelező úgy, hogy minél kisebb mértékben akadályozza a közúti forgalmat.

A felújított aluljárót május 30-án nyitotta meg a gyalogosok előtt Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth László, a BKK beruházási igazgatója.

Címlapról ajánljuk

Uniós pénz blokkolásával válaszol Magyarország az ukrán olajleállítási lépésre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban számolt be a magyar döntésről azután, hogy Kijev egy szankciós intézkedéssel leállította az orosz Lukoil Ukrajnán áthaladó szállításait. Ez hazánkon kívül Szlovákiát is érzékenyen érinti, a két ország közösen fordult az Európai Bizottsághoz, de ezen kívül további lépések jönnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Megérte-e Izraelnek kiiktatnia a Hamász katonai vezetőjét?

Megérte-e Izraelnek kiiktatnia a Hamász katonai vezetőjét?

A sajtó szerint az izraeli hadsereg egyre több jelet lát arra, hogy sikerült kiiktatni a Hamász katonai vezetőjét. Az Izrael elleni október 7-i terrortámadás egyik kitervelőjének is tartott Mohamed Deifet egy július 13-án végrehajtott légitámadással akarták likvidálni. Az akció sikerességéről ugyan ellentmondásosak a hírek (a Hamász például tagadja, hogy egyik legfontosabb tagja életét vesztette volna), az biztos, hogy a csapásnak hatalmas humanitárius ára volt. Palesztin források szerint több mint 90 civil vesztette életét, ráadásul egy olyan területen, amelyet korábban biztonságos zónának nyilvánított az izraeli hadsereg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×