eur:
396.16
usd:
368.44
bux:
69841.37
2024. június 19. szerda Gyárfás
Nyitókép: BKK

Befejeződött a Határ úti metróaluljáró korszerűsítése – képek

Átadták az akadálymentesített Határ úti metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljárót - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azt írták, Budapest egyik forgalmas aluljárójának korszerűsítése részeként liftek épültek a felszín és az aluljárószint között.

Kiemelték: az aluljáró építészeti koncepciója az volt, hogy szorosan igazodjon a felújított metróállomás megjelenéséhez. Megszűnt az aluljáróban a korábbi, sűrű pavilonos üzletbeépítés, helyette két nagyméretű üzlethelyiség és egy nyilvános mosdó létesült. Az 50-es villamos végállomásánál lévő térrész is rendezett lett – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a munkálatok során átépítették a teljes üzemi teret, korszerűsítették a víziközművet, a csatornahálózatot, valamint az elektromosenergia-ellátást is.

Tudatták, a munkák idejére az Üllői úton kialakított gyalogos-átkelőhely megmarad. A zebrát nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, ezért az – kapcsolódva a fővárosi önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseihez – továbbra is segíti a Határ úti buszvégállomás, a 42-es és az 52-es villamos végállomásának a megközelítését.

A kapcsolódó útépítési munkákat június végén, a tanítási szünet kezdetekor kezdi el a kivitelező úgy, hogy minél kisebb mértékben akadályozza a közúti forgalmat.

A felújított aluljárót május 30-án nyitotta meg a gyalogosok előtt Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth László, a BKK beruházási igazgatója.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

A házigazda játszott a legmeggyőzőbben a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, de a fokozódó elvárások mellett az egyre nagyobb nyomás még nekik is okozhat gondot – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a magyar játékosok tanultak az első meccsen elkövetett hibákból, és remélhetőleg jobban harapnak majd a németek ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×