eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: BKK

Befejeződött a Határ úti metróaluljáró korszerűsítése – képek

Átadták az akadálymentesített Határ úti metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljárót - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azt írták, Budapest egyik forgalmas aluljárójának korszerűsítése részeként liftek épültek a felszín és az aluljárószint között.

Kiemelték: az aluljáró építészeti koncepciója az volt, hogy szorosan igazodjon a felújított metróállomás megjelenéséhez. Megszűnt az aluljáróban a korábbi, sűrű pavilonos üzletbeépítés, helyette két nagyméretű üzlethelyiség és egy nyilvános mosdó létesült. Az 50-es villamos végállomásánál lévő térrész is rendezett lett – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a munkálatok során átépítették a teljes üzemi teret, korszerűsítették a víziközművet, a csatornahálózatot, valamint az elektromosenergia-ellátást is.

Tudatták, a munkák idejére az Üllői úton kialakított gyalogos-átkelőhely megmarad. A zebrát nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, ezért az – kapcsolódva a fővárosi önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseihez – továbbra is segíti a Határ úti buszvégállomás, a 42-es és az 52-es villamos végállomásának a megközelítését.

A kapcsolódó útépítési munkákat június végén, a tanítási szünet kezdetekor kezdi el a kivitelező úgy, hogy minél kisebb mértékben akadályozza a közúti forgalmat.

A felújított aluljárót május 30-án nyitotta meg a gyalogosok előtt Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth László, a BKK beruházási igazgatója.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×