eur:
395.24
usd:
368.37
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: unsplash.,com

Magasabb sebességre kapcsolhatunk a 67-esen

A rendőrök azért üzembe helyezik a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszerét, így az május végétől rögzíti és tárolja a közúti szabályszegéseket.

A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres útszakaszon május 30-tól, rossz időjárási viszonyok esetén május 31-től óránként 90 kilométer helyett 110 kilométer/órával közlekedhetnek az autósok – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Az átépített Látrány elkerülő szakasz ideiglenes sebességkorlátozásának feloldásával immár Kaposvár és az M7-es autópálya (Balaton) között biztosított 2x2 sávon a gyors és biztonságos közlekedés – tették hozzá.

A 2-szer 2 sávos Látrány elkerülő szakasz tavaly novemberi átadója óta megtörtént a teljes projektre vonatkozó műszaki átadás-átvételi eljárás, továbbá a zöldfelület rendezése, így többek között a humuszolások és füvesítés. A Magyar Közút NZrt. és az MKIF Zrt. rendszerébe integrált üzemi hírközlő hálózat is teljes körűen működik, melynek köszönhetően üzemelnek az útpálya fölötti portálokon a kijelzők, a meteorológiai állomás, valamint a kamera rendszer - részletezték.

A tájékoztatás szerint a végleges forgalomba helyezési engedélyt követően az említett 2x2 sávos szakaszon lekerülnek a vadveszélyre figyelmeztető, illetve a 90 kilométer/óra sebességkorlátozást jelző táblák, majd helyükre kikerülnek a 110 kilométer/óra sebességkorlátozást jelző táblák. Ezzel egyidőben a rendőrség is éles üzembe helyezi a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszerét, így az május végétől rögzíti és tárolja a közúti szabályszegéseket.

A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában hazai forrásból valósult meg. A kivitelezést a STRABAG Általános Építő Kft. végezte nettó 28 498 727 884 forint értékben - közölték.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×