eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője az egyházi kórházak együttműködéséről tartott sajtótájékoztatón a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) fővárosi székházában 2018. november 13-án. Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Szent Ferenc-kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Tevékenysége rengeteg számát tette asztalra a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2023-ban mintegy 50 milliárd forintból segített összesen 180 ezer embernek - derült ki a szervezet tavalyi vezetőség beszámolójából.

A karitatív szervezetek közül 2023-ban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kapta a legtöbb felajánlást, 700 millió forint pénzbeli és 2,2 milliárd forint természetbeni adományt bíztak rá a támogatók. Az adományozás mértéke azt igazolja, hogy a társadalom bízik a máltaiakban – hangzott el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előző évi tevékenységét értékelő, május 25-én Budapesten tartott küldöttgyűlésén.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület éves országos küldöttgyűlésén megjelent 76 küldött elfogadta a vezetőség beszámolóját a karitatív szervezet 2023-as tevékenységéről, gazdálkodásáról és a 2024-es költségvetési tervről. Kozma Imre atya, alapító elnök az ülést megelőző szentmisén arról beszélt, hogy a keresztény emberek önként vállalt útjukon haladva valósítják meg Isten tervét. Az elidegenedő világban az önmagukra gondoló, maguk érdekeit szem előtt tartó emberek nem képesek felülkerekedni a válsághelyzeteken, az isteni válasz viszont a szeretet, ami azt jelenti, hogy nem önmagukért, hanem a másik emberért élünk, szeretetünket pedig az áldozatvállalással tudjuk igazolni.

Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök beszámolója szerint 2023-ban a Máltai Szeretetszolgálat

  • 346 intézményében és
  • 116 önkéntes csoportjában
  • mintegy 180 ezer emberről gondoskodott.
  • A napi munkában 4500 dolgozó és
  • 5500 önkéntes segítő vett részt.
  • A karitatív szervezet 10 kiemelt tevékenysége: a 27 otthonban végzett idősgondozás, a legszegényebb településeken élők felemelésére indított társadalmi felzárkózás, a 67 intézményben zajló hajléktalanellátás, a telemedicinás ellátást is nyújtó egészségügyi szolgálat, a 28 támogató szolgálat mellett bentlakásos intézményeket is magában foglaló fogyatékossággal élők ellátása, a Magyarországra érkező menekülteket segítő integrációs program, a humanitárius és fejlesztő programokat 15 országra kiterjesztő nemzetközi segélyezés, a pszichiátriai eseteket és szenvedélybetegeket ellátó szolgálat, a 450 kiképzett önkéntessel számos feladatot vállaló vészhelyzetkezelés, a 260 nevelőszülőknél élő gyermekről gondoskodó és tízezer családot támogató tevékenység.

Vecsei Miklós alelnök a legszegényebb településeken végzett felzárkóztató program jelentőségéről szólva kiemelte, hogy

a leszakadó térségekben arányaiban háromszor annyi gyermek születik,

mint a többi településen, ezért sem lehet közömbösnek maradni. Fontos eredménynek nevezte, hogy a munka kapcsán új értelmet kapott az integráció értelmezése is, mert az első lépésben a többségi társadalomhoz tartozó emberek tudnak integrálódni, és csak ez után beszélhetünk valódi találkozásról, a másik ember elfogadásáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Az oroszok bejelentették: elfoglalták a donyecki Szumi települést. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 14:12
×
×
×
×