eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Kaszálható a Balaton alja

Májusban még vágható a hínár a balatoni strandokon. A munkának azonban feltételi is vannak.

Május végéig lehet géppel vágni a hínárt a vízügy hozzájárulásával, azokon a balatoni strandokon, ahol erre szükség van – tájékoztatta Lombár Gábor, az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke a hirbalaton.hu-t.

A hínárvágáshoz a mederkezelő, azaz a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltségének a hozzájárulására van szükség.

Ez akkor kapható meg, ha az érintett strand rendelkezik legalább egyféle engedéllyel – népegészségügyi-, vízjogi-, vagy jegyzői határozattal – arról, hogy fürdőhelynek minősül.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×