eur:
394.9
usd:
368.2
bux:
70291.42
2024. június 25. kedd Vilmos
A drónnal készült felvételen az újjáépített Sió-zsilip és a közösségi térré alakított, parkosított egykori üzemi területe az átadás napján, 2024. április 23-án.
Nyitókép: Vasvári Tamás

Se kutya, se drón, se cigi - nagyon komoly szabályokat hoztak a balatoni látványosságnál

A vízügy elkészítette a házirendet és a látogatási szabályzatot a siófoki Sió-zsilipnél. Hirdetményeken kérik ezek betartását.

A siofok.hu tette közzé a részletes látogatási szabályozást és a házirendet is. Néhány érdekesség ezekből. Először arról ami a közösségi térre vonatkozik.

  • A 6 éven aluli gyerekek kezét fogniuk kell a szülőknek, kísérőknek. 14 éven aluliak kizárólag felügyelettel látogathatják a zsilipet.
  • Kerékpárral, rollerrel, stb. nem lehet belépni az üzemi területre.
  • Az utakról letérni nem szabad, a "zöld területet kizárólag a padok megközelítése érdekében lehet használni".
Sió-zsilip
Sió-zsilip

Vannak további intelmek a házirendben is. Nem szabad itt horgászni, állatokat etetni, magyarán élelmiszert a vízbe dobálni.

Drónozni is tilos

Kutyákat, azaz házi kedvenceket sem lehet az üzem területre vinni.

Sió-zsilip
Sió-zsilip
Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Ez az áruházlánc egymaga értékesíti a teljes magyar bortermelés közel tizedét

Ez az áruházlánc egymaga értékesíti a teljes magyar bortermelés közel tizedét

Nincs könnyű helyzetben az európai borágazat, a csökkenő borfogyasztás és az újvilági borok térnyerése egyre nagyobb versenyre készteti a hagyományos bortermelő országokat, így Magyarországot is. A klímaváltozás hatásai egyelőre szinte beláthatatlanok, a szőlőtermelés ökológiai határa is egyre északabbra húzódik, amit mi sem mutat jobban, mint hogy Kanada, az Egyesült Királyság vagy Svédország is belépett a globális szereplők közé. A hazai boreladások tavaly vegyes képet mutattak, mennyiségben és értékesítési árakban is emelkedtek az előző évhez képest. A borexport mennyisége viszont 17 százalékkal csökkent, és értékben is visszaesett 11 százalékkal, 31,4 milliárd forintra. A kiszámíthatatlan nemzetközi piaci körülmények miatt a hazai borászatok jövedelmezőségének hosszútávú biztosításában nagy segítség lehet egy olyan nemzetközi áruházlánc, mint a Lidl, amely az elmúlt években 17 országba juttatta el a magyar palackos borokat, és a hazai piacon is az egyik legnagyobb forgalmazónak számít. Az elmúlt 10 évben 200 millió palack magyar bort értékesített, amellyel 90 milliárd forint realizálódott a beszállítóknál. A magyar borok elsősorban Csehország, Németország, az Egyesült Királyság és Lengyelország áruházainak polcain találnak gazdára, az eladási statisztikákból pedig az is kiderül, hogy az Egri Bikavér kezdi visszanyerni a megérdemelt hírnevét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×