eur:
396.65
usd:
367.5
bux:
70226.54
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Nyitókép: iho.hu

Új busz közlekedik Budapesten, keddig ingyenes az utazás

Mutatjuk, merre lehet kipróbálni a részben elektromos tesztbuszt az ünnepi hétvégén.

Május 17-étől 21-éig a fővárosban lehet díjmentesen kipróbálni a Setra tavaly megújult MultiClass buszcsaládjának legkisebb tagját, az S510LE-t – írja az iho.hu.

Az úgynevezett maximidi kategóriába tartozó, 10,5 méter hosszú autóbusz magyarországi turnéjának utolsó állomásaként öt napig a BKV-nál, a dél-pesti régióban dolgozhat üzemi körülmények között. Bár a jármű utasterét inkább az elővárosi közlekedésre optimalizálták, a társaság a buszt a pünkösdi ünnepi időszakban az alacsonyabb utasszámú viszonylatokon fogja alkalmazni.

A tesztautóbusz műszaki paraméterei közül kiemelendő a 48 voltos lágyhibrid rendszer, ami többek között elinduláskor és üresjáratban támogatja a dízelmotor működését, a teljes, 360 fokos képet adó kamerarendszer, valamint a keréknyomás-ellenőrző rendszer, mely a nyár közepétől már kötelező tartozékként szerepel az Európai Unió egész területén forgalomba helyezendő autóbuszokon. T

A mézarany színű próbajármű szombaton, vasárnap és hétfőn a 185-ös és a 217-es vonalakon, 21-én, kedden pedig a 117-es és 185-ös viszonylatokon tűnik fel majd az autóbusz, jellemzően napközben. Az autóbusz indulási időpontjai a BudapestGo alkalmazásban is láthatók lesznek, valamint a közterületi Futár kijelzőkön is megjelennek.

A tesztautóbuszon az utazás díjmentes.

A BKV arra kéri az utasokat, hogy a fel- és leszállásnál az elsőajtós felszállási rendet tartsák be. A jármű tesztjellege miatt a Budapesten megszokottaktól eltérő kialakítások előfordulhatnak (például leszállásjelzés, indításjelzés, utastájékoztatás, merőben eltérő színvilág).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×