eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: iho.hu

Új busz közlekedik Budapesten, keddig ingyenes az utazás

Mutatjuk, merre lehet kipróbálni a részben elektromos tesztbuszt az ünnepi hétvégén.

Május 17-étől 21-éig a fővárosban lehet díjmentesen kipróbálni a Setra tavaly megújult MultiClass buszcsaládjának legkisebb tagját, az S510LE-t – írja az iho.hu.

Az úgynevezett maximidi kategóriába tartozó, 10,5 méter hosszú autóbusz magyarországi turnéjának utolsó állomásaként öt napig a BKV-nál, a dél-pesti régióban dolgozhat üzemi körülmények között. Bár a jármű utasterét inkább az elővárosi közlekedésre optimalizálták, a társaság a buszt a pünkösdi ünnepi időszakban az alacsonyabb utasszámú viszonylatokon fogja alkalmazni.

A tesztautóbusz műszaki paraméterei közül kiemelendő a 48 voltos lágyhibrid rendszer, ami többek között elinduláskor és üresjáratban támogatja a dízelmotor működését, a teljes, 360 fokos képet adó kamerarendszer, valamint a keréknyomás-ellenőrző rendszer, mely a nyár közepétől már kötelező tartozékként szerepel az Európai Unió egész területén forgalomba helyezendő autóbuszokon. T

A mézarany színű próbajármű szombaton, vasárnap és hétfőn a 185-ös és a 217-es vonalakon, 21-én, kedden pedig a 117-es és 185-ös viszonylatokon tűnik fel majd az autóbusz, jellemzően napközben. Az autóbusz indulási időpontjai a BudapestGo alkalmazásban is láthatók lesznek, valamint a közterületi Futár kijelzőkön is megjelennek.

A tesztautóbuszon az utazás díjmentes.

A BKV arra kéri az utasokat, hogy a fel- és leszállásnál az elsőajtós felszállási rendet tartsák be. A jármű tesztjellege miatt a Budapesten megszokottaktól eltérő kialakítások előfordulhatnak (például leszállásjelzés, indításjelzés, utastájékoztatás, merőben eltérő színvilág).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×