eur:
389.88
usd:
356.8
bux:
72589.17
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Budapest, 2024. április 27.Bárdos Sarolta, a tokaji borvidék borásza, miután átvette a Borászok Borásza díjat annak előző kitüntetettjétől, Heimann Zoltán szekszárdi borásztól (b) a budapesti New York Palotában rendezett díjátadón 2024. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Tokajban kötelesség jó bort készíteni – Bárdos Sarolta lett idén a Borászok borásza

A Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa, Bárdos Sarolta azt mondta az InfoRádióban, hogy az egyik legrangosabb szakmai elismerés segíthet nekik azokhoz a borfogyasztókhoz is eljutni, akiket eddig nem értek el.

Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa kapta 2024-ben a Borászok Borásza díjat, melyet tizennyolcadik alkalommal adtak át. Az idei győztes a díj átvételekor úgy fogalmazott: Tokajban kötelesség jó bort készíteni, mint ahogyan az is, hogy „ápoljuk hagyományainkat, és a világ minden részére eljuttassuk azt az üzenetet, hogy Tokajban csoda terem a szőlőtőkéken”.

Bárdos Sarolta az InfoRádióban elárulta, hogy egészen a gálavacsoráig, illetve a lezárt boríték felbontásáig ő sem tudta, ki lesz az idei díjazott, hiszen ahogy a nagyközönség, úgy a versenyben lévő borászok számára is csak annyi volt ismert, kik jutottak be a legjobb öt közé. A második körös szavazás végeredményét titokban tartották a győztes kihirdetésének pillanatáig. „Én is a közönséggel együtt tudtam meg, hogy az én nevemet rejti a boríték. Nyilvánvalóan nagy öröm volt számomra az a pillanat.

Óriási megtiszteltetés, hogy ha egy borászt a saját kollégái választják meg a legjobbnak maguk közül”

– elevenítette fel a díjátadó legemlékezetesebb történéseit.

A tokaji borvidék borásza hozzátette: a rangos díj egy nagyon komoly visszajelzés a szakmától az eddigi tevékenységére vonatkozóan. Úgy érzi, jó úton halad, és próbálja a lehető legtöbbet, legjobbat elérni a borászatban. Boldogsággal tölti el, hogy mindez „kívülről is visszatükröződik”, hiszen a kollégák ezzel az elismeréssel a nagyra becsülésüket fejezték ki a munkáját illetően. Mint fogalmazott, a díj arra ösztönzi, hogy folytassa a megkezdett utat, így nagy tervekkel néz a jövőbe.

Bárdos Sarolta szerint a Borászok Borásza díj „egy eléggé magas elismertségű és presztízsű” kitüntetés a szakmán belül. Úgy véli, két komoly díj van itthon a borászatban, amely a legmagasabb polcon van, az egyiket most kapta meg, a másik az Év bortermelője díj, melynek szavazása elmondása szerint „egy kicsit máshogy szerveződik, de ugyancsak rendkívül komoly szakmai díjnak számít”.

Fotó: Facebook/Tokaj Nobilis Szőlőbirtok.
Fotó: Facebook/Tokaj Nobilis Szőlőbirtok.

Bárdos Sarolta a díj átvétele óta rengeteg gratulációt és kedves, elismerő üzenetet kapott, alig győzött rájuk válaszolni. Reményei szerint az elismeréssel a fókuszba kerül majd a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok, illetve az egész borvidék.

Abban bízik, hogy birtoka „megerősödik”, és eljut a híre olyan borkedvelő emberekhez is, akik eddig nem vagy csak keveset tudtak róla.

Mint mondta, egy kis céget irányít, a nevük eddig nem volt országosan ismert. Maga a borászatuk sem tartozik a legnagyobbak közé, termékeik még nincsenek ott minden üzlet polcán. „Most még azért egy kicsit nyomozni kell a boraink után, hiszen leginkább borszaküzletekben vagy éttermekben lehet találkozni velük, de reméljük, hogy ez a díj meg fogja emelni az ismertségünket” – bizakodott Bárdos Sarolta.

(A nyitóképen: Bárdos Sarolta, a tokaji borvidék borásza, miután átvette a Borászok Borásza díjat annak előző kitüntetettjétől, Heimann Zoltán szekszárdi borásztól a budapesti New York Palotában rendezett díjátadón 2024. április 27-én.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Újabb adag modern harckocsi érkezik Ukrajnába, a harmadik világháborúról beszélt a volt orosz elnök – Háborús híreink csütörtökön

Újabb adag modern harckocsi érkezik Ukrajnába, a harmadik világháborúról beszélt a volt orosz elnök – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai fegyverszállítmányok történetének minden bizonnyal egyik legkellemetlenebb pillanata volt, amikor Spanyolország bejelentette: Leopard 2-es harckocsikat ajándékoz Ukrajnának, majd később kiderült, hogy ezek a tankok nagyjából semmire sem lesznek jók. Most úgy néz ki, hogy Madrid megoldotta a helyzetet - Írja az ArmyRecognition. Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke és Biztonsági Tanácsának jelenlegi elnökhelyettese, a napokban egy helyi hetilapnak adott interjújában kijelentette, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása Moszkva számára hadüzenetnek minősülne - írta meg a Kyiv Independent. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 08:49
×
×
×
×