eur:
396.14
usd:
368.43
bux:
69852.64
2024. június 19. szerda Gyárfás
Magyar Péter ügyvéd az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc megfejtette Magyar Péter titkát

A Magyar Péter jelenség többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormányoldalon – mondta Gyurcsány Ferenc politológushallgatók előtt.

A 2022-es hatpárti ellenzéki együttműködés választási veresége miatt az ellenzéki választókat akkora csalódás érte, hogy a kegyelmi botrány okozta instabilitásig nem volt politikai mozgás Magyarországon. A Magyar Péter „jelenség” erre az instabilitásra adott válasz – mondta Gyurcsány Ferenc a POLIP Közéleti Tábor politológushallgatói előtt Szokolyán, ahol a diákok kérdéseire válaszolt.

A Demokratikus Koalíció elnöke úgy fogalmazott, a Magyar Péter-jelenség többet árt ellenzéki oldalon, mint kormányoldalon, de a

legkevésbé a DK-nak okoz kihívást,

sokkal inkább a többi ellenzéki pártnak. Gyurcsány Ferenc szerint Magyar Péter hajlandó elfogadni a Fidesz világát, ha nem Orbán Viktor vezeti.

A DK közleménye szerint Magyar Péternek csak személyi problémája van a rendszerrel, míg a DK kritikája az Orbán-rendszer iránt súlyosabb, elvibb természetű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×