eur:
385.26
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Pexels

Ismét másfél milliárd forint felett a tankerületek adóssága

A decemberi adósságrendezés ellenére ismét jelentős tartozások halmozódtak fel egyes tankerületi központoknál.

Bár a kormány tavaly decemberben mintegy 1800 millió forintot biztosított a tankerületi központok adósságállományának rendezésére, számos tankerületben már januárban újabb tartozásokat halmoztak fel – írja a Népszava a Magyar Államkincstár kimutatásai alapján.

A 60-ból 26 tankerületi központnak összesen 1880 millió forint volt a lejárt tartozásállománya januárban, ezek közül hétnek az adóssága közelítette vagy haladta meg a 100 millió forintot. A legnagyobb, összesen 340 millió forintos adóssága a Belső-Pesti Tankerületi Központnak volt, a Mátészalkai Tankerületi Központnak 193 millió forintos lejárt tartozása volt, míg a Váci Tankerületi Központnak 177 millió forint.

Februárban a tankerületi központok összes adósságállománya 1599 millió forintra csökkent, amit 20 tankerület halmozott fel. Néhány központban, például a dunakeszi, a kelet-pesti, a miskolci, a szegedi, a tatabányai tankerületben sikerült rendezni az adósságokat, februárban már nem volt tartozásuk. A Mátészalkai Tankerületi Központban 81 millió forintra, a Váci Tankerületi Központban 97 millió forintra sikerült lefaragni a tartozást.

A legnagyobb mértékben a Kaposvári Tankerületi Központ tartozásállománya nőtt egy hónap alatt, nulláról 154 millió forintra. A Békéscsabai Tankerületi Központ adóssága a januári 39 millió forintról 155 millióra emelkedett, de a legtöbb adóssága – 336 millió forint – továbbra is a Belső-Pesti Tankerületi Központnak volt.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×