eur:
385.27
usd:
354.58
bux:
68197.33
2024. május 21. kedd Konstantin
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a párt eredményváró rendezvényén, a fővárosi Metro Clubban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A DK minden egyéni választókörzetben ráindít az MKKP jelöltjeire a Hegyvidéken

A DK kerületi elnöke, Élő Norbert nem tudott róla, hogy az MKKP megegyezett a Momentummal és az ő pártjával.

Az Élő Norbert-féle hegyvidéki DK bejelentette a jelöltjeit az összes olyan egyéni választókörzetben, ahol kutyapártos jelölt indul - jelentette be Facebook-posztjában Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a 24.hu beszámolója szerint.

Kovács Gergely áprilisban nyerte meg az ellenzéki előválasztást a XII. kerületben, megelőzve a DK által is támogatott Farkas Csabát, így viszont mindössze pár hétig lehetett a fideszes Fonti Krisztián egyetlen kihívója.

A kerületi DK-s elnök, Élő Norbert, aki 2019-ben a parlamenti ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjeként veszített Pokorni Zoltánnal szemben, a napokban bejelentette az indulását. Az MKKP szerint a DK azzal zsarolta a pártot, hogy ha nem léptetik vissza a DK-s polgármesterjelöltekkel szemben álló jelöltjeiket Erzsébetvárosban, Újpesten és Óbudán, akkor elindulnak minden hegyvidéki körzetben.

Kovács legutóbbi posztja szerint így is tettek, ráadásul a Kutya Párt társelnöke szerint külön figyeltek rá, hogy egyértelművé tegyék, az akció az ellen a csapat ellen irányul, aki megnyerte az előválasztást, hiszen a Momentumnak jutó két körzetben nem állítanak jelöltet.

Az MKKP társelnöke abban állapodott meg a Momentummal, hogy amennyiben megnyeri az előválasztást, a 12 egyéni választókerületből 8-ban az Kutya Párt állíthat jelöltet, a DK-nak és a Momentumnak 2-2 hely jut, így azok a XII. kerületben kompenzációs listát sem tudnak majd állítani.

Élő Norbert azt állítja, nem tudtak erről a megállapodásról, holott ezeket a feltételeket a sajtó még az előválasztás megrendezése előtt megírta

- jegyzi meg a lap.

Kovács Gergely ettől függetlenül reméli, hogy a DK-s "segítség" ellenére is sikerül legyőzniük Pokorni Zoltánt. A DK azt állítja, hogy a Kutya Párt az I., a III. és a VII. kerületben veszélyezteti a már pozíciót szerző ellenzéki polgármesterek újrázását, amivel a Fidesz érdekeit szolgálja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×