eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Firemen at work on fire
Nyitókép: toxawww/Getty Images

Lángoló épületben rekedve halt meg egy ember a fővárosban

Vasárnap hajnalban érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Budapest tizenegyedik kerületében kigyulladt egy épület, amelyben egy ember bent rekedt. Három járművel vonultak a tűzoltók a helyszínre.

A Kőérberki dűlőn egy negyven négyzetméteres fa hétvégi ház és annak melléképületei égtek, összesen száz négyzetméteren. A többméteres lángok a faház körül lévő tizenöt-húszméteres fákra is átterjedtek, azok lombkoronája is lángra kapott - írta közleményében a katasztrófavédelem.

A tűzoltók fél óra alatt megfékezték a tüzet.

Az épületben öten tartózkodtak, kimenekülni azonban csak négyen tudtak,

egy ember holttestét a tűzoltók találták meg az elszenesedett romok átvizsgálásakor. A tűzben egy másik ember is megsérült.

A tűz keletkezési körülményeinek tisztázása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×