eur:
387.54
usd:
357.23
bux:
68363.51
2024. május 23. csütörtök Dezső
A drónnal készült képen a 33. számú főút kétszer két sávra bővített első szakasza Debrecen térségében az átadás napján, 2024. április 18-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Fontos útszakaszt adták át Debrecen határában – képek

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek – hangzott el az útszakasz átadó ünnepségén.

Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium útépítésekért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett rá, hogy novemberben adták át az M35-ös autópályát a debreceni észak-nyugati ipari övezettel összekötő két kilométeres útszakaszt, most újabb több mint 2 kilométeres szakasz készült el bruttó 4,2 milliárd forintos, hazai forrásból finanszírozott beruházással.

Az új útszakasz 2011 méteren 2x2 sávval köti össze a 3316. jelű összekötő utat az ipari park területével. Emellett kialakítottak egy új körforgalmi csomópontot és javították a balmazújvárosi leágazást is – sorolta.

Debrecen, 2024. április 18.
A drónnal készült képen körforgalom a 33. számú főút kétszer két sávra bővített első szakaszánál Debrecen térségében az átadás napján, 2024. április 18-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2024. április 18. A drónnal készült képen körforgalom a 33. számú főút kétszer két sávra bővített első szakaszánál Debrecen térségében az átadás napján. MTI/Czeglédi Zsolt

Pántya József kiemelte: 33,5 ezer köbméter földet mozgattak meg, 6400 köbméter beton és 7200 köbméter aszfalt kötőanyagú pályaszerkezetet építettek. A fejlesztés része volt a dinamikus közvilágítás kiépítése is az energiatakarékosság jegyében – mutatott rá a helyettes államtitkár.

Hozzátette: a 33. számú főút felújított szakasza jelentős közúti forgalmat bonyolít, így a kapacitásbővítés lehetővé teszi a forgalom eloszlását, biztosítja a jelenleg kialakítás alatt lévő, a BMW autógyárnak is helyet adó debreceni észak-nyugati gazdasági övezet gyors, biztonságos megközelítését.

A gazdasági övezet elérhetőségét segíthetik majd a 33. számú főút tervezett további fejlesztései is mondta a helyettes államtitkár, kiemelve ezek közül a Csigekert utca–Szabó Lőrinc utca–Füredi út–Balmazújvárosi út forgalmas kereszteződésének átépítését.

Szintén a 33. számú főút forgalmát elősegítő tervezett fejlesztés a 33. és a 35. számú főút kereszteződésének (Füredi út–Böszörményi út csomópont) fejlesztését célzó tanulmányterv készítése is – tette hozzá.

Debrecen, 2024. április 18.
A 33. számú főút kétszer két sávra bővített első szakasza Debrecen térségében az átadás napján, 2024. április 18-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2024. április 18. MTI/Czeglédi Zsolt

Pántya József azt mondta, a kormány döntéseinek köszönhetően több további városi csomópont fejlesztésének megvalósítása is várható: ilyen például a 4. számú főút négynyomsávúsításának tervezése Hajdúszoboszló és Nyíregyháza között, a 481., a 471. és a 47. számú főutak városi szakaszainak továbbfejlesztése, illetve a keleti elkerülő út is, amelynek tervezése 2023. novemberében kezdődött.

A vasútfejlesztés terén többek között a Debrecen–Füzesabony vasútvonal korszerűsítése, Balmazújvárosig villamosítása, illetve a debreceni nagyállomás területén lévő indító-fogadó vágánycsoport fejlesztése várható – közölte a helyettes államtitkár.

Papp László (Fidesz–KDNP), Debrecen polgármestere azt mondta, Magyarországon, de Közép-Európában is az egyik legnagyobb ipar- és gazdaságfejlesztési program helyszíne a város, a fejlesztés egyik motorja a BMW autógyárnak is otthont adó észak-nyugati gazdasági övezet.

Az impozáns fejlődés nem áll meg, a kormánnyal kötött szövetség eredményeként Debrecen a jövőben is betölti gazdasági, tudományos, oktatási és közlekedési régióközpont szerepét – hangoztatta Papp László külön megemlítve a keleti városrész és a keleti elkerülő út fejlesztését.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is a Kormányinfón, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×