eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Védettségi igazolványt hamisítottak a mentősök

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik hamis védettségi igazolvánnyal akarták megtartani a munkájukat.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. októberében mentő gépkocsivezetőként, illetve mentőtechnikusként dolgoztak - az ügyészség megfogalmazása szerint - egy Győr-Moson-Sopron vármegyei kisvárosban. Ebben az időben a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként az ő munkakörükben dolgozóknak kötelező volt a védőoltás felvétele.

A vádlottak nem szerették volna a védőoltást felvenni, ugyanakkor a munkájukat sem akarták volna elveszíteni. Ezért az egyik vádlott egy ismeretlen személyt arra kért, hogy egy egészségügyi szolgálató rendszerén keresztül az oltás felvételéről szóló valótlan adatokat töltsön fel. Ezek alapján aztán meg is kapták a hamis védettségi igazolványokat.

A gyanúsítottak a hamis védettségi igazolványokat bemutatták munkáltatójuknak,

ezzel biztosítva, hogy továbbra is folytathassák a munkájukat.

Az ügyészség a mentősöket közokirat-hamisítással vádolja. Az ügyben a döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×