eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vissza az egész: maradhatnak a Kétfarkú Kutya Párt vezetői

A párt tagsága hétfő este arra is rábólintott, hogy Kovács Gergely induljon a polgármesterjelölti előválasztáson.

A Kétfarkú Kutya Párt rendkívüli taggyűlést szervezett hétfőre, miután vasárnap a tagság többsége nem támogatta, hogy a XII. kerületben aktívan politizáló társelnök, Kovács Gergely induljon a polgármesterjelölti előválasztáson. Emiatt ő és a másik társelnök, Döme Zsuzsanna posztjáról való lemondásáról írt egy vasárnapi, zárt csoportban született bejegyzés szerin, amit viszont a hétfői szavazáson nem fogadtak el. Egy nyilvános posztban pedig Kovács közölte, hogy így inkább el sem indulnak a júniusi önkormányzati választáson a Hegyvidéken.

A párt késő esti rövid közleménye szerint hétfő este a tagság megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással. A társelnökök nem szavaztak.

Szintén támogatta a tagság Kovács Gergő indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson 53 igen, 4 nem szavazattal és 0 tartózkodással.

Az előválasztáson való részvétel korábban 18-18-as szavazatarányban megosztotta a pártot, többek álláspontja szerint ugyanis annyiszor derült már ki a hagyományos ellenzékről, hogy megbízhatatlan, hogy hiába hangzik hitelesen a felvetés, végül biztosan történt volna valami, ami miatt rosszul jönnek ki az előválasztásból - magyarázta az okot a párt hétfői Facebook-bejegyzése. Szintén indokként szerepelt ebben, hogy a párt politikájának eddigi alappillérének (az előválasztás kerülése) egy mindössze másfél órás vitán nem lehetett alaposan megvitatni ezt a kérdést.

Az előválasztáson való részvételhez a Magyar Kétfarkú Kutya Párt komoly feltételt szabott az ellenzéki pártoknak:

sem közös lista, sem bizottsági helyek, sem más nem jött szóba.

Győzelem esetén az egyéni körzetek kétharmadában (8 helyen) és a polgármesteri helyért kizárólag az MKKP indított volna jelöltet, a többi párt gyakorlatilag levonult volna a pástról. Ez a testület MKKP-s többségét is adhatta volna. Nem lett volna ott a logójuk a kutyapártos jelöltek neve mellett és fordítva, nem kellett volna együtt kampányolni. A körzetek egyharmadában (4 helyen) a Demokratikus Koalíció és a Momentum döntött volna a jelöltekről, de erről egyeztetniük sem kellett volna.

A párt korábbi közlése szerint a XII. kerületben ezzel úgy tudnák ideális esetben legyőzni a Fideszt, hogy "sem az összefogás, sem a közös lista, sem hasonló ármányok nem valósulnak meg, nem kell bizottsági helyekről alkudozni - és végül lehúzni magunkat a WC-n. Egyszerűen egy előválasztáson való indulást követően elindulunk saját néven, saját értékekkel a választáson is - hátunk mögött egy, a hagyományos ellenzék felett aratott győzelemmel" - írták.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×