eur:
389.01
usd:
360.8
bux:
68155.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Újabb nagyvárosban bosszankodhatnak az autósok, oda egy ingyenes parkoló

Fizetőssé tették Szegeden a tarjáni Penny parkolót is, így újabb lakótelepi áruház előtt szűnt meg a környéken élők lehetősége arra, hogy otthagyják autóikat.

Az úttörő 2021-ben Szegeden a Lidl volt, amely a Makkosházi körúti üzlete parkolójában vezette be a fizetési rendszert. Egészen pontosan azt, hogy aki másfél óránál több időre hagyja ott járművét, annak minden megkezdett óráért 1500 forintot kell fizetnie.

Ezt követően az Aldi is hasonló lépésre szánta el magát, majd tavaly a Penny is kihelyezte a fizető parkoló táblát, így a makkosházi bevásárlóközpont teljes területe fizetőssé vált azok számára, akik hosszasan ott akarnak parkolni.

A jelenség egyébként egyik üzletlánc esetében sem egyedi: országosan egységesen erre a lépésre szánták el magukat, így védve privát területeiket.

Hétvégén a Penny újabb szegedi áruházába helyezték ki a fizető táblát, mostantól Tarjánban sem lehet egy óránál hosszabb ideig ott parkolni. Két órára 2500, ennél hosszabb időre óránként 5 ezer forint. A környéken lakók természetesen fel vannak háborodva, hiszen mint mondják, nincs más lehetőségük a parkolásra. Az ide érkező vásárlók többsége azonban jogosnak tartja az intézkedést - írja a delmagyar.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×