eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Teherautó sofőrjét ellenőrzik rendőrök Budapesten, a 6-os főút bevezető szakaszán 2024. február 23-án. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján országos akciót tart a rendőrség a közutakon február 19. és 25. között. Kiemelt figyelmet fordítanak a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására, továbbá a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálják.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Rendőrségi razziamérleg: van gond a kamion- és buszsofőrökkel

Az alkoholfogyasztás egyre gyakoribb probléma a nehéztehergépkocsi-vezetők között – mondta az InfoRádióban az ORFK közlekedésrendészeti főreferense.

A rendőrök 2141 esetben állapítottak meg jogsértést a múlt heti Roadpol országos akcióban, amelynek során tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek.

„Rengeteg járművet ellenőriztek, ezt mutatják a statisztikai adatok is, hiszen több mint nyolcezer nehéz-tehergépkocsit vontak ellenőrzés alá, és a megállapított jogsértések közül pedig feltűnően nagy számban jelentkezett a passzív biztonsági eszközöknek a hiánya és a sebességtúllépés” − mondta az InfoRádióban Zsinkai Elvira.

Az ORFK közlekedésrendészeti főosztály kiemelt főreferense szerint fontosak az ehhez hasonló ellenőrzések, mert az általános tapasztalat azt mutatja, hogy a nehéztehergépkocsi-vezetők körülbelül 25 százaléka, míg az autóbusz-vezető körülbelül 12 százaléka követ el jogsértést.

„A vezetési és pihenőidő betartása mindig problémát szokott okozni, főleg a nehéz-tehergépkocsik ellenőrzése során, de előfordul a buszok járművezetőinél is, hogy nem tartják be a vezetési és pihenőidőt. Nagyon meg szoktunk lepődni, ha az alkoholfogyasztást mutatunk ki autóbuszok vezetőinél, sajnos azonban mostanában egyre gyakoribb probléma ez a nehéztehergépkocsi-vezetők között˜ − mondta Zsinkai Elvira.

Arról is beszélt, hogy a szankció függ az elkövetett jogsértéstől, lehet helyszíni azonnali korlátozás is, helyszíni bírság, valamint feljelentés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×