eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Portrait of Latin American young man in smart casual clothing, representing young businessman, entrepreneur or University student. Handsome Latino in blue shirt commuting to work, having coffee break or communicating with business partners.
Nyitókép: Drazen_/Getty Images

Más végállomás, más menetrend - nagy változások jönnek a vonatközlekedésben

Március 1-jén éjszakától március 11-én hajnalig korlátozásokra kell számítani egyes, a déli összekötő vasúti hídon közlekedő vonatok forgalmában, így a győri és a pécsi vasúti fővonalon is, mert munkálatokat végeznek Ferencváros és Kelenföld állomás között. Lesz változás a pécsi fővonalon, valamint ausztriai illetőségű járatoknál is.

A Ferencváros-Kelenföld közti munkálatok miatti korlátozás a Keleti pályaudvar és Kelenföld közötti távolsági, valamint a Kőbánya-Kispest és Kelenföld közötti S36-os vonatokat érinti.

Az említett időszakban a Keleti pályaudvar helyett minden vonat csak Kelenföldtől közlekedik, kivételek ez alól a railjet xpress vonatok, a Budapest és Bécs közötti EuroCity-k, a Kálmán Imre EuroNight, a Kaposvárra tartó Rippl-Rónai InterCity és a Keleti pályaudvarról 21.40-kor Győrbe induló járat.

A Keleti pályaudvar és Kelenföld közötti utazáshoz a 4-es metrót javasolják, amelyen márciustól érvényes az országbérlet és a Pest vármegyei bérlet is.

A Keleti pályaudvar és Bécs közötti EuroCity-k változatlan menetrend szerint, a teljes útvonalukon járnak, a railjet xpress vonatok a Keleti pályaudvarról indulnak és érkeznek, és többségük menetrendje szintén változatlan marad.

A győri fővonal valamennyi belföldi távolsági járata, a soproni, a szombathelyi, a szentgotthárdi InterCity-k, a G10-es és az InterRégió vonatok, valamint a Grazba tartó Mura InterCity-k és a Ljubljanába induló Dráva InterCity-k a Keleti pályaudvar helyett Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.

Kelenföldtől változatlan menetrend szerint indulnak a vonatok Győr felé, emellett március 1-jén este és 11-én reggel egy-egy Sopronból és Szombathelyről érkező, illetve oda induló Intercity vonat csak Kelenföldre érkezik, illetve onnan indul.

További részletek itt.

Osztrák területen végzett karbantartás miatt március 1-jén, 5-étől 7-éig, valamint 9-én és 10-én a Kálmán Imre EuroNight később érkezik Magyarországra, Bécs és Budapest között a megszokottnál korábban közlekedő railjet xpressel lehet utazni.

A vágányzári időszakban is a Keleti pályaudvarig közlekedik a munkanapokon Hegyeshalomból hajnali öt óra előtt induló személyvonat, míg a szintén Hegyeshalomból hat óra előtt induló személyvonat március 4-től 8-ig Kelenföldig jár.

Változásokra kell számítani ezen időszakban a pécsi fővonalon is: a Mecsek InterCity vonatok, valamint a Gyékényes, illetve Kaposvár és Budapest között közlekedő Somogy, Rippl-Rónai és Kresz Géza InterCity-k a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldig közlekednek és onnan is indulnak.

Az S36-os vonatok Kőbánya-Kispest és Kelenföld között nem közlekednek, ezen állomások között az óránkénti kapcsolatot a változatlan menetrend szerint közlekedő G43-as járatok biztosítják.

Március 1-jétől 10-ig az utolsó, Kőbánya-Kispestről 21.57-kor Kelenföldre induló S36-os vonat nem közlekedik - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×