eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hospital with corridor and bed without persons in landscape format
Nyitókép: upixa/Getty Images

Megszólalt a nyíregyházi kórház a kismamák tragédiájáról

Év végén két hasonló tragédia is történt a nyíregyházi kórházban, ráadásul szinte ugyanakkor: két fiatal édesanya vesztette életét szülés után.

„Miután régóta nem volt anyai halálozás az osztályunkon, az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is” – nyilatkozta a Gyerekszoba.hu-nak Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője azzal kapcsolatban, hogy az intézményben tavaly novemberben két kismama halt meg két napon belül. A tragédiákról itt írtunk bővebben.

A kórház tájékoztatása szerint a két kismama ellátását nem ugyanaz a kezelőorvos és ügyeletes csapat végezte. „Osztályunk a megye vezető kórházi osztálya, évente több mint ötezer szülés zajlik itt, köztük számos komplikált, súlyos állapotú anyáé is.

A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a vizsgálat.

Mindkettőnél olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani” – tette hozzá Vitkai Éva.

„Minden emberi élet elvesztése megterheli a gyógyító-ápoló személyzetet, de a szomorú esetek okainak feltárása is segíti a további gyógyító munkát. Intézményünk és az osztály munkatársai ezúton is együttérzésüket fejezik ki a hozzátartozók részére” – fogalmazott a kommunikációs vezető. Jelezte: azok a várandósok, akik a közeljövőben a nyíregyházi kórházban hozzák majd világra a babájukat, és a történtek után úgy érzik, hogy lelki támogatásra szorulnak, kérhetnek pszichológiai támogatást.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×