eur:
390.97
usd:
366.76
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

Kellemetlenségek sorával szembesülhettek hétfő reggel a vonatozók

Máshonnan vagy egyáltalán nem induló vonatok, késések, szerelvényhiba, elromlott biztosítóberendezés, kidőlt fa - számos probléma keserítette a vasúti dolgozók és az utazóközönség életét a téli szünidő végeztével.

Január 8-án véget ért az iskolák téli szünete, és így igazán rosszkor érte a közlekedőket számos vasúti hiba. A Mávinform Facebook-oldalára reggel egymás után kerültek fel a beszámolók. Például

  • nem indult el a Pápáról 5:39-kor Csornára induló vonat, és a Csornáról 7:20-kor Pápára induló vonattól kezdve a Pápa—Csorna vonalon egész nap pótlóbusz szállítja az utasokat.
  • nem közlekedett a Bécsből 7:09-kor, Hegyeshalomból 8:35-kor Győrbe induló EuRegio vonat. A Bakonyszentlászlóról 5:08-kor Győrbe induló, a Veszprémből Győrbe 5:05-kor induló, a Győrből Bakonyszentlászlóra 6:50-kor induló és a Bakonyszentlászlóról Győrbe 7:29-kor induló személyvonat nem közlekedett.

Hozzászólók szerint "elesett" a Győr-Sopron vonal és megint Vitnyéd és Kapuvár között volt-van gond.

Reggelre helyreállították Rákoshegy és Maglód között a korábban meghibásodott biztosítóberendezést, de az érintett szakaszon csak 8:30-tól közlekedhettek zavartalanul a vonatok. Előtte a Nagykátáról 6:41-kor a Keleti pályaudvarra induló S60-as vonat csak Sülysáptól közlekedett. Később ugyancsak a Budapest–Újszász–Szolnok vonallal kapcsolatban közölték, hogy a Keleti pályaudvarról Békéscsabára 8:10-kor induló Békés InterCity és a Bukarestből a Keleti pályaudvarra tartó Ister InterCity kerülő útirányon Szolnok, Cegléd érintésével közlekedik. Nem indult el a Keleti pályaudvarról Sülysápra 8:21-kor induló S60-as, illetve a Sülysápról a Keleti pályaudvarra 9:26-kor induló S60-as személyvonat sem.

Zalaszentjakab állomáson az éjszaka fa dőlt a sínekre. Hétfőn hajnalra eltávolították a fát, újraindulhatott a vonatközlekedés, de hétfőn reggel még voltak buszos pótlások a dél-balatoni vonalon. Később közölték, hogy a Déli pályaudvarról 6:35-kor Keszthelyre és a Keszthelyről 8:48-kor a Déli pályaudvarra induló Balaton InterCity helyett is pótlóbusz közlekedik Balatonszentgyörgy és Keszthely között.

Indoklás nélkül írták, hogy a Szobról 8:26-kor a Nyugati pályaudvarra induló G70-es vonat csak Verőcétől közlekedik.

A Sopronból a Keleti pályaudvarra indult Scarbantia InterCity 70 perces késéssel közlekedik, ezért csak Budapest-Kelenföldig ment el. A szerelvényforduló miatt a Keleti pályaudvarról 9:15-kor Sopronba induló Ikva InterCity csak Budapest-Kelenföldről indul, előreláthatólag 30-50 perces késéssel (az utasok egy Railjetre szállhattak fel, hogy elérjék a vonatot).

A Bakonyszentlászlóról 12:08-kor Győrbe induló személyvonat járműhiba miatt nem közlekedik, a Mávinform a következő, Bakonyszentlászlóról 12:48-kor Győrbe induló vonatot ajánlja az utasoknak.

A Vásárosnaményból 7:39-kor Nyíregyházára elindult személyvonat (36017) Nyíregyházán a Maláta utcai átjáróban összeütközött egy autóval. Személyi sérülés nem történt. A balesetben érintett vonat utasai pótlóbusszal szállították tovább, ahogy a Nyíregyházáról 9:49-kor Vásárosnaményba és a Vásárosnaményból 11:39-kor Nyíregyházára induló vonat helyett is busz közlekedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×