eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A group of cheerful small school kids in canteen, eating lunch and talking.
Nyitókép: Halfpoint/Getty Images

Ördögbocskor volt a kőbányai óvodások ételében, az önkormányzat közleményt adott ki

Nem volt veszélyes az az idegen növényi termés, amit december 14-én a közétkeztetésben felszolgált zöldbabfőzelékben találtak az egyik kőbányai intézményben. A Nébih ételminta vizsgálata kimutatta, hogy az ördögbocskor-termés megbetegedést nem okozhatott.

Az RTL Híradójában számoltak be arról, hogy a Műszaki Egyetem listáján mérgező gyomnövényként szereplő ördögbocskor termését találták meg a kőbányai óvodákban és több kerületi iskolában felszolgált csütörtöki zöldbabfőzelékben. Erről egy szülő beszélt a tévének.

Az önkormányzat megvizsgáltatta az ételmintákat és utána közleményt adott ki. Azt írják: „az idegen anyag a kerülettel szerződésben álló közétkeztetést végző cég konyháján felhasznált mirelit alapanyagból kerülhetett a felszolgált készételbe. A szennyezés három iskolát – Kertvárosi Általános Iskola, Szent László Gimnázium, Kőbányai Komplex Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény –, valamint azokat a kőbányai óvodákat érinthette, amelyeket nem a Kőbányai Egyesített Bölcsődék által működtetett főzőkonyhákról szolgálnak ki.”

Az önkormányzat megbetegedésről nem tud, és a Heim Pál Kórházban sem tudnak ezzel kapcsolatos problémákról.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×