eur:
389.35
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Beígérte Karácsony Gergely a 2024-es rezsitámogatást

Jövőre is kapnak rezsitámogatást a rászoruló idősek Budapesten a fővárostól - közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken közzétett Facebook-posztjában.

Január elsejétől is egyszerűsített, könnyen elérhető formában biztosít az önkormányzat évi 48 ezer forint rezsitámogatást azoknak a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot - ismertette a főpolgármester.

A bejegyzés szerint a jövedelemhatárt százezer forintról emelték 125 ezer forintra. Évi 24 ezer forint rezsitámogatásra jogosultak azok a fővárosi idősek, akiknek havi ellátása 125 ezer forintnál nagyobb, de nem haladja meg a 214 ezer forintot. Korábban ez a határ 200 ezer forint volt.

Azt írta, "hiába a kormányzati bűvészkedés az inflációs adatokkal, az áremelkedések, a megélhetési válság sokakat hoz kilátástalan helyzetbe továbbra is". Nekik segíteni elsősorban és mindenekelőtt állami feladat - közölte a főpolgármester.

Az állam azonban az egyénre hárítaná a felelősséget, de mi Budapesten továbbra is a közösség erejében hiszünk. "Ragaszkodunk a szolidaritáshoz, a segítségnyújtáshoz, kötelességünknek érezzük támogatni és megvédeni a nehéz helyzetbe került budapestieket" - fogalmazott a főpolgármester.

Tájékoztatása szerint 21 ezer háztartás fordult segítségért hozzájuk. A rezsitámogatás a gáz-, villany-, víz-, csatorna- vagy távhőszámlán írható jóvá,

igényelni a kerületi szociális ellátásban lehet.

Kiemelte: a kerületi és a fővárosi szociális támogatások nem zárják ki egymást, ha valaki mindkettőre jogosult, akkor mindkettőt megkaphatja.

A bejegyzésben Karácsony Gergely kitért arra is, hogy a Fővárosi Önkormányzat által biztosított, és a Hálózat Alapítvány által lebonyolított támogatást legegyszerűbben a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán, vagy a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán lehet igényelni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×