eur:
394.28
usd:
363.89
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Honvédelmi programot mutatott be a DK árnyékkormánya

Gyöngyösön vázolta elképzeléseit Dobrev Klára és Vadai Ágnes.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke, valamint Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszter Gyöngyösön mutatta be az árnyékkormány honvédelmi programját péntek este.

Az Index által közzétett beszámolóból kiderül, Dobrev Klára úgy látja, hogy Magyarországra nézve az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetés maga az Orbán-kormány, mert „hatalma fenntartása érdekében folyamatosan szembefordul a szövetségeseivel, veszélyezteti Magyarország stratégiai érdekeit”.

A bemutatón Vadai Ágnes árnyékminiszter átfogó honvédelmi humánstratégia kidolgozását ígérte, többek között az alábbi elemekkel:

  • új toborzási koncepció,
  • katonai szociális ellátások és a katonai egészségügy újragondolása,
  • katonai közép- és felsőoktatás és képzés helyzete,
  • nők és kisebbségek szerepe,
  • önkéntes tartalékos rendszer felülvizsgálata,
  • veteránprogram kialakítása,
  • civilek a katonai pályán projekt elindítása.

A szolgálati nyugdíjtól megfosztott katonáknak is tettek ígéreteket: az erkölcsi elismerés jeléül kérelemre történő automatikus, egy rendfokozattal történő előléptetés.

Megszüntetnék a kereseti korlátot is.

A 2023-ban elbocsátott katonákra is kitértek: kérelemre felülvizsgálnák a kormányrendelet alapján elbocsátott valamennyi katona esetét. Aki kéri és teljesíti a feltételeket, automatikusan visszakerülne a Magyar Honvédség kötelékébe.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×