eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Honvédelmi programot mutatott be a DK árnyékkormánya

Gyöngyösön vázolta elképzeléseit Dobrev Klára és Vadai Ágnes.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke, valamint Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszter Gyöngyösön mutatta be az árnyékkormány honvédelmi programját péntek este.

Az Index által közzétett beszámolóból kiderül, Dobrev Klára úgy látja, hogy Magyarországra nézve az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetés maga az Orbán-kormány, mert „hatalma fenntartása érdekében folyamatosan szembefordul a szövetségeseivel, veszélyezteti Magyarország stratégiai érdekeit”.

A bemutatón Vadai Ágnes árnyékminiszter átfogó honvédelmi humánstratégia kidolgozását ígérte, többek között az alábbi elemekkel:

  • új toborzási koncepció,
  • katonai szociális ellátások és a katonai egészségügy újragondolása,
  • katonai közép- és felsőoktatás és képzés helyzete,
  • nők és kisebbségek szerepe,
  • önkéntes tartalékos rendszer felülvizsgálata,
  • veteránprogram kialakítása,
  • civilek a katonai pályán projekt elindítása.

A szolgálati nyugdíjtól megfosztott katonáknak is tettek ígéreteket: az erkölcsi elismerés jeléül kérelemre történő automatikus, egy rendfokozattal történő előléptetés.

Megszüntetnék a kereseti korlátot is.

A 2023-ban elbocsátott katonákra is kitértek: kérelemre felülvizsgálnák a kormányrendelet alapján elbocsátott valamennyi katona esetét. Aki kéri és teljesíti a feltételeket, automatikusan visszakerülne a Magyar Honvédség kötelékébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×