eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fellélegezhet az egyik legnagyobb agglomerációs város, tudható, hogy mikorra készül el a gigagimnáziumuk

Már keresik a tanárokat a jövő nyáron átadandó 57 milliárdos dunakeszi duplagimnáziumba. Azt is megtudtuk, hogy jövő szeptembertől biztosan elkezdődik az új épületekben a tanítás.

A Dunakeszin 2022 kora tavasza óta folyó építkezés októberben 80 százalékos állapotban volt. Az Infostart úgy tudja, hogy Dunakeszi vezetése úgy számol: 2024 szeptemberében elindul a tanítás a duplagimnáziumban.

Már megjelentek azok a felhívások, amelyekben

tanárokat toboroznak.

A duplaintézmény egyrészt gimnázium, másrészt technikum. Az utóbbi érdekessége, hogy sportszervező, sportedző képzés is lesz.

A legutóbbi orientációs napon 4-5-szörös volt az érdeklődés, az amúgy 1500 fős intézmény iránt.

2024 szeptemberében három gimnáziumi és két technikumi évfolyam költözik be a helybeliek által diáknegyednek mondott intézménybe.

A kivitelező tájékoztatása szerint a gimnázium épületénél 80 százalékos a készültségi fok, a gimnázium sportcsarnok készültségi foka 60 százalékos, a különböző szakipari munkák mellett már a beüzemelés előkészítését végzik.

Az összes többi épületnél is már – technikum, technikum sportcsarnok, szakoktatási szárny, étkező, uszoda – már 70-90 százalékos a készültségi fok, és

a tervezettnél jobb ütemben haladnak.

A Dunakeszi Diáknegyed alapkőletétele idén 2022 márciusban volt. Most egy videó is készült.

Az 50 ezres városban jelenleg egy gimnázium található, a Radnóti, amely ugyan a megyében az egyik legjobbnak számít, de túlzsúfolt.

A gigaberuházás teljes egészében állami forrásból valósul meg, de a területet magát, az önkormányzat vásárolta meg.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×