eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója a Nemzeti Színház jövő évadát meghirdető sajtótájékoztatón egy fővárosi sétahajón 2017. május 9-én. A színház tizenegy bemutatót, köztük négy nagyszínpadi premiert tervez a 2017/2018-as szezonban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

"Nemtelen támadást indítottak ellenem" - megszólalt Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színházban történt balesetről

Vizsgálóbizottságot állítottak fel a Nemzeti Színházban történt súlyos baleset után – a többi között erről is beszélt egy lapinterjúban a lemondott vezérigazgató.

Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzetnek adott interjút. Ebben azt mondta, hogy személy szerint "nagyon örül a rendőrségi vizsgálatnak". Ők is kérték a díszlet felépítését, és így a két vizsgálatot, a másik a színház belső vizsgálata, együtt meg lehet tartani. Felépítik a díszletet, és modellezik, hogy mi történt.

"Bármennyi idő kell is hozzá, nem sürgetem" – fogalmazott a vezérigazgató az interjúban, amelyből az is kiderül, hogy a héten hazaengedik a megműtött két művészt, akiket várnak vissza.

"Megható, hogy ilyen komoly, saját szakterületükön belül elvitathatatlanul meghatározó személyiségek, művészek, igazgatók jelzik nekem szinte az egész kulturális életből, hogy támogatnak, és fontos volna, hogy maradjak" – mondta Vidnyánszky Attila arra, hogy sorra érkeznek a bátorító üzenetek a magyar kulturális élet szereplőitől. Kapott egy támogató levelet is, amelyet a társulat döntő többsége aláírt, s ez komoly visszajelzés számára.

Ami a balesetet illeti, azt hangsúlyozta, hogy "a színészek a most félresikerült mozdulatsort már százszor megcsinálták, több tucat sikeres előadáson. Ezzel együtt minimalizálni kell a kockázatot, és ezért az egész repertoárunkat átnézzük."

Felvetődött a kérdés, hogy "a Rómeó és Júlia díszleteivel kapcsolatban többen jelezték: kockázatosnak tartják". "Hozzám ez nem jutott el" – szólt a válasz.

Most kiderült, hogy a színészek között volt olyan, aki a főpróba hetében, tehát még két éve jelezte a műszaknak, hogy van egy rész, amit lehet, hogy alakítani kellene, de a vasfüggöny adottságai miatt ezt nem lehetett megtenni.

"Úgy érzem, sokan kihasználják most ezt a helyzetet, és nemtelen támadást indítottak a színház és a személyem ellen. Azt gondolom, hogy a szokásos viszálykodásnak most nincs itt az ideje" – zárta az interjút Vidnyánszky Attila.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×