eur:
388.9
usd:
359.46
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: parlament.hu

Ez a fa lesz idén az Ország Karácsonyfája - videó

A méretes hajdúszoboszlói fenyőfát 1983-ban ültették.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megtörtént a Kossuth téren felállítandó Ország Karácsonyfájának kiválasztása - olvasható a parlament.hu-n. A közleményben az áll, hogy már az év elejétől kezdve folyamatosan érkeznek felajánlások az ország minden tájáról az Országgyűlés Hivatalához.

A beérkezett fényképek alapján idén 17 fenyőfát a helyszínen is megvizsgáltak, ezután döntöttek az Ország Karácsonyfájáról.

Mint írják, a kiválasztáskor a megfelelő nagyság és arányos forma, a kellően dús lombozat mellett a megbízott szakembereknek olyan technikai szempontokat is figyelembe kellett venniük, mint a megközelíthetőség, az elektromos vezetékek közelsége, az emelődaru és a szállítójármű helyigénye valamint az utaztatás viszontagságainak – kivágás, emelés, rögzítés – elviselése.

Idén egy hajdúszoboszlói fenyőfára esett a választás, amelyet 1983-ban ültetett tulajdonosa, és az eltelt negyven év alatt körülbelül 24,5 méter magasra nőtt, törzsátmérője 80 cm, súlya pedig több mint 5 tonna.

A fa kivágásának, szállításának és feldíszítésének időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Növekszenek a leköszönő holland miniszterelnök, Mark Rutte esélyei arra, hogy a hivatalából októberben távozó Jens Stoltenberget váltsa a NATO főtitkári tisztségében. Washington és London után Berlin is hivatalosan bejelentette, hogy a holland jobboldali liberális politikus jelölését támogatja. Az új főtitkár megválasztásához ugyanakkor szükség van valamennyi tagállam támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×