eur:
390.68
usd:
366.23
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Izraeli katonák Szderót déli városban 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg és több tucat embert túszul ejtettek, mintegy 900 sebesültet kórházban látnak el. Izrael teljes mozgósítást rendelt el.
Nyitókép: MTI/AP/Cafrir Abajov

Iráni ENSZ-képviselet: Teheránnak nincs köze a támadáshoz

Jogosnak nevezte Irán ENSZ-képviselete a Hamász iszlamista szervezet Izrael ellen indított támadását és közölte, hogy Teheránnak nincs köze a harcokhoz.

A képviselet határozott lépésnek nevezte a Hamász és a vele szövetséges Iszlám Dzsihád terrorszervezet szombaton indított támadását, mely "teljes mértékben elfogadható önvédelem az immár hét évtizede tartó megszállásra, illetve a cionista rezsim által elkövetett borzasztó bűnökre válaszul".

"Ismét hangsúlyozzuk töretlen a támogatásunk Palesztina felé, mindazonáltal nincs közünk Palesztina válaszlépéséhez, melyről kizárólag maguk a palesztinok döntöttek".

A képviselet részéről emellett leszögezték: az Izrael elleni támadás

az izraeli biztonsági szervek hatalmas kudarca, kiemelve, hogy Izrael most az Iránra mutogatással akarja e kudarcot bagatellizálni.

Irán régóta támogatja a Hamászt és az Iszlám Dzsihádot - a többi között anyagilag is -, a szervezetek Izrael elleni támadását pedig televíziós képsorok szerint Irán-szerte számos városban ünnepelték.

Az Iszlám Dzsihád vezetője, Zijád en-Nalaha és a Hamászt irányító Iszmaíl Hanije júniusban Teheránba látogatott, ahol Ebrahim Raiszi iráni elnökkel és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszterrel folytattak megbeszéléseket.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×