eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Tihanyi Bencés Apátság és a Balaton látképe napfelkeltekor 2020. május 16-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Teljesen átalakul a Balaton ikonikus helye – megint az autósok járnak rosszul

Jövő nyárra megújul a tihanyi Visszhang-domb.

Jövő év tavaszán 155 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból folytatódik és egyben véget is ér a Visszhang-domb turisztikai fejlesztése. A beruházás révén a terület teljesen autómentes lesz, illetve felújítják a Csokonai- és a Dózsa György utca közötti lépcsőt is – írja a hirbalaton.hu.

A képviselő-testület döntése értelmében októberben írják ki a közbeszerzési eljárást, egyeztetve a műemlékvédelmi hatósággal. Jövő év tavaszán kezdődhetnek a munkálatok, amelyeket az idegenforgalmi szezon kezdetére mindenképp be kell fejezni.

Ovális sétányt alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, a jelenlegi utat felmarják és megszüntetik, így a fejlesztés után már nem lehet gépjárművel behajtani a területre. Átfogó tereprendezést végeznek, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntözőhálózatot alakítanak ki.

A dombon egységes információs táblákat helyeznek el,

kijelölik azt a helyet, ahonnan a legjobban hallani a visszhangot,

és felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt is.

Tósoki Imre polgármester hangsúlyozta: a fejlesztés befejezése után a Visszhang-domb autómentes övezet lesz, ide gépkocsikkal már nem lehet majd behajtani, ami egy régi célja volt az önkormányzatnak.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×