eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Szeged, 2020. október 4. A Tisza felett átívelő Belvárosi híd, a háttérben a Fogadalmi templom tornyai. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA/Molnár-Bernáth László

Önként távozik egy vármegyei főispán

Kevesebb, mint egy év hivatali idő után mond le a főispánságról Róth Márton.

Távozik a posztjáról a Csongrád-Csanád vármegyei főispán, Róth Márton, aki a kormányhivatalt 2022. november 1. óta vezette főispánként - írja a HVG.

A kedd esti Magyar Közlönyben megjelent Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte határozat szövege szerint a vármegyei kormányhivatal vezetőjének megbízatása a lemondására való tekintettel 2023. augusztus 31-ei hatállyal szűnik meg.

Az nem derül ki a határozatból, hogy Róth Márton miért mondott le.

Róth Márton a hivatal honlapján elérhető életrajza szerint a szegeden magyar nyelv- és irodalom szakon végzett, és Olaszországban phd-zott, majd a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszékén és a Szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban tanított, mellette tudományos tevékenységet is folytatott, például kutatott a vatikáni vatikáni könyvtárban hungarikák után. Az MTA köztestületi és a Magyar Dantisztikai Társaság tagja. 2018-tól a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozot kormány-főtanácsosként, majd 2018 szeptemberében a KKM közigazgatási államtitkára külszolgálatra helyezte ki Magyarország Római Nagykövetségre, ahol négy éven át, 2022 júniusáig beosztott diplomataként teljesített szolgálatot. Portfóliójába az olasz belpolitikán túl, protokolláris, kulturális és tudománydiplomáciai feladatok egyaránt beletartoztak. Munkájának eredményét 2021. március 15-én misszióvezetői dicsérettel ismerték el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×