eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
fotó: Bencsik János közösségi oldala
Nyitókép: Bencsik János közösségi oldala

A Balaton partjától a "sűrűjébe" indul tovább egy bringaút

Még idén kész lesz a Fonyódról induló "szárnyvonal", ígérik.

A Fonyódon is áthaladó balatoni bringakör a városban kap egy "szárnyvonalat", amelyen idén már dolgoznak, sőt az idén be is fejezik - derül ki a Magyar Építők oldaláról.

Korábban már ismert volt a Fonyód-Csisztapuszta-Buzsák szakasz, most - mint a sonline.hu és a termalonline.hu oldal is beszámol róla - az építkezés kezdődik: a Fonyódnál a balatoni bringakörútba becsatlakozó, Csisztapuszta fürdőjét is érintő útvonal déli szakaszát a Colas Út Zrt. építi meg, az építkezés kezdődik most.

Az M7 feletti felüljárótól északra haladó szakasz - ahol a Swietelsky dolgozott korábban - még 2022-ben elkészült, most pedig a déli és egyben utolsó szakaszon jelentették be, hogy megkezdődött a munka. Itt a Colas a vonalat az autópálya-építéshez épített 6-8 m széles ideiglenes útalap felhasználásával készíti el.

A teljes szakasz kap egy tíz centis kőkiegyenlítést, majd két réteg aszfaltot húznak rá, és mészkőpadkát alakítanak ki, egy gázvezeték-keresztezés miatt vasbeton védőlemezt építenek be.

A munka tehát augusztus 20-án kezdődik, december 31. a határidő, de elvileg hetekkel is belül lesznek azon.

Fonyód polgármestere szerint "harminc éves álom válik valóra". Buzsák vezetője azt mondta, a Balaton-partiak könnyebben eljutnak a fürdőbe, a Marcaliból Fonyódra ingázóknak pedig valós alternatíva lesz a bringa.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×