eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Védőmaszkot viselő járókelők a budapesti Örs vezér téren 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány elleni kormányzati védelmi intézkedések új elemeként kötelező a maszkviselés a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein; a területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újra az ököl és a köpés volt az úr az Örs vezér téren

Rendőri akcióval ért véget egy hangos leszólításos kéregetés az Örs vezér téren.

Az esetről beszámoló Metropol írása szerint H. Richárd éppen az Örs vezér terén várakozott a buszra, amikor egy kéregető megközelítette őt.

„Még körülbelül 10 percem volt a busz beérkezéséig, ezért rágyújtottam. Nyugtáztam is magamban, hogy ez az utolsó szálam, úgyhogy majd be kell mennem a legközelebbi dohányboltba. Ekkor lépett oda mellém ez a fazon, aki cigit kért. Miután mondtam, hogy ne haragudjon, sajnos ez az utolsó szál, azonnal dühbe gurult” - mesélte el a lapnak a történteket Richárd, aki szerint ezután az igénytelen alak azonnal elkezdett szitkozódni, majd megpróbálta megütni őt.

"Éreztem a tömény alkoholszagot, amikor nekem jött.

Többször is megpróbált megütni, de be volt lassulva, ezért könnyedén el tudtam hajolni az ütései elől. Sajnos köpködött is, amiket viszont már nem tudtam kikerülni"

– részletezte a fiú, aki egy idő után megelégelte a helyzetet, és rendőrt hívott. Ekkor viszont a támadó már meghátrált.

A rendőrök pár percen belül meg is érkeztek. Amint kiszálltak az autóból, a kötekedő férfi velük is elkezdett ordibálni és végül őket is megtámadta.

"A rendőrök megkértek, hogy menjek be velük a kőbányai rendőrkapitányságra. Mondtam nekik, hogy természetesen, viszont én épp orvosi vizsgálatra sietek. Felajánlották, hogy miután felvették a vallomásomat, elvisznek a kórházba" - emlékezett vissza.

Miután végzett a rendőrségen, a járőrök betartották a szavukat, beültették a rendőrautóba, és elvitték a kórházba.

A lap az Örs vezér tér közbiztonságával kapcsolatban ugyanakkor megjegyzi azt is, hogy az érintett területen a rendőrség megemelt létszámmal razziázik. Négy egység látja el a szolgálatot a nap 24 órájában: a X. és XIV. kerületi kapitányság járőrei, területi szervezetként pedig a Közrendvédelmi Főosztály, illetve a Készenléti Rendőrség egyenruhásai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×