eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Nyitókép: Police.hu

Belovagolt az Anna-bálba a Készenléti Rendőrség is - fotók

A korábbi évekhez hasonlóan a balatonfüredi eseményen a Készenléti Rendőrség lovasaiból álló Nemzeti Lovas Díszegység is részt vett. Az egyenruhát viselő huszárok, valamint lovaik nagy sikert arattak jelenlétükkel a rendezvényen.

Kenderes, Hellasz, Jagelló, Duhaj, Béres és Tüzér is ott volt abban a díszegységben, mely díszsorfallal köszöntötte a 198. Anna-bál résztvevőit. Lovak és lovasaik ezen kívül a bál előtt még a tavalyi bál szépe hintóját is végig kísérték Balatonfüreden, míg a nagyszabású rendezvény másnapján a már újdonsült Anna-bál Szépének, illetve udvarhölgyeinek biztosítottak díszkíséretet.

A Nemzeti Lovas Díszegység élén Kenderes, a sárga mezőhegyesi gidrán volt a parancsnoki ló, míg Jagelló, a szürke mezőhegyesi sportló vitte a csapatzászlót. Mezőhegyes lovassági zászlaját Tüzér, míg az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel szorosan együttműködő Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. zászlóját pedig Béres. Utóbbi két ló mindegyike fekete nóniusz, ahogy a díszegység többi tagjai is.

Idén első alkalommal Erdélyből a Homoródmenti Hagyományőrző Hannover Huszárok is a díszegység tagjai voltak meghívottként. Ennek apropója, hogy az aradi vértanúk egyike, Kiss Ernő honvéd altábornagy, a Hannover-huszárok parancsnoka volt. Mint ismeretes, Kiss Ernő szorosan kötődött az Anna-bálhoz, hiszen itt ismerte meg későbbi feleségét.

A huszárság modern kori megjelenítése 2001. január 1-je óta tartozik a rendőrség feladatkörébe. Az akkori belügyminiszter hozta létre Magyarország Nemzeti Lovas Díszegységét a lovas tradíció megőrzése érdekében. A díszegység bázisát a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztály állománya, valamint a területi szervek lovas szolgálata adja.

A magyar huszár a történelemben való több mint 500 éves helytállásáért 2007-ben Magyar Örökség Díjat kapott, emellett a Hungarikum Bizottság döntése értelmében 2017-ben a hungarikumok közé is bekerült.

A Nemzeti Lovas Díszegység huszárai a 8. Coburg huszárezred egyenruháját viselik: piros nadrágjukkal, fehér kesztyűben és zöld felsőruházatukkal jelenítik meg a nemzeti trikolort.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×