eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: Budapest Közút
Nyitókép: Nyitrai David/Budapest Közút

Rengeteg szabad hely lett az egyik kerület P+R parkolóiban

A Budapest Közút szerint immár eredeti funkciójuknak megfelelően működnek.

A fővárosi vállalat megfogalmazása szerint a jelképes díjfizetés bevezetésével újra a városi közlekedésre átszállók rendelkezésére áll a terület. Az Őrmező P1, P2 és az Etele tér P1, P2 parkolókban visszaszorult az a jelenség, hogy sokan körbekerített autótárolónak használták a területet – teszik hozzá.

Most 65 százalékos nappali és 15 százalékos éjszakai kihasználtság van, szemben a korábbi 100 százalékos nappali és 70 százalékos éjszakai kihasználtsággal. Ezzel újra biztosított, hogy azon gépjárművezetők, akik az agglomerációból érkezve közösségi közlekedéssel folytatnák útjukat a belváros irányába, autójukat jelképes összegért tudják biztonságos körülmények között leparkolni – írják.

A kelenföldi P+R parkolókban július elsején került sor a díjfizetés bevezetésére. A parkolási rendelet értelmében reggel 6 és 22 óra között alkalmanként 350 forintért lehet igénybe venni a P+R parkolókat, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – 105 forint/óra ellenében lehet parkolni.

A társaság szerint a díjszedés, különösen az éjszaki órákat érintő díjfizetés hozzájárult a P+R funkció helyreállításához, ami a többi fővárosi tulajdonú, Budapest Közút által üzemeltetett, jelenleg is fizető P+R parkolóban (Köki Terminál P+R; Kőbánya-Kispest P+R, Hűvösvölgy P1 P+R; Örs vezért tere P+R; Pillangó utca P+R; Újpest-Városkapu P+R) is bevezetésre került 2023. július elsejétől.

A Kelenföldi P+R parkolók 0–24 óráig üzemelnek az év minden napján, tehát hétvégén és ünnepnapokon is díjfizetés ellenében használhatóak nappal és éjszaka egyaránt. A parkolókban hagyott járművek biztonságáról átnézeti kamerarendszer gondoskodik – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×