eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 14. péntek Vazul
A zöld rendszámot elsőként megkapó (de nem az egyes sorszámú) BMW i3 elektromos meghajtású személygépkocsi a Wallis Duna Kft. telephelyén Budapesten 2015. október 13-án. A rendszámmal az elektromos autóknak járó kedvezményeket is igénybe lehet majd venni.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Újabb helyen szűnt meg az ingyenes parkolás

Sopron már a hatodik a sorban, ahol nem előny a zöld rendszám.

A soproni közgyűlés héten meghozott döntése értelmében a város nyilvános parkolóiban 2023. augusztus 1-től megszűnik a zöld rendszámos járműveknek nyújtott ingyenes parkolási lehetőség – írja a villanyautosok.hu.

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere szerint „nincs tovább indokoltsága annak, hogy ezen környezetkímélő gépjárművek kimaradjanak a fizető parkolásból.”

Idén eddig öt magyar városban szűnt meg a zöld rendszámos autók parkolási kedvezménye: Békéscsabán, Esztergomban, Kecskeméten, Szekszárdon és Tiszafüreden 2023. január 1. óta kell fizetni a parkolásért a plug-in hibrid és az elektromos autók tulajdonosainak is, Debrecenben és Kaposváron pedig az év eleje óta már csak a tisztán elektromos hajtású autók parkolhatnak ingyen.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×