eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Stethoscope or phonendoscope on a doctors white desk on cloudy morning, for treatment of cold or flu.
Nyitókép: Andrei Vasilev/Getty Images

„Áthidalhatatlan véleménykülönbségek” miatt távozik a MOK alelnöke

Lénárd Rita azután mondott le, hogy nyilvánosságra került, botrányba fulladt a szervezet közgyűlése.

Önreflexióval magyarázta lemondását a Népszavának Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, aki azt követően jelentette be döntését, hogy nyilvánosságra került egy kormányzati webportálon, botrányba fulladt a szervezet közgyűlése.

A távozó alelnök a lapnak hangsúlyozta: „egy szervezet életében vannak jobb és rosszabb periódusok. Mi most érkeztünk el oda, hogy az elnökségen belüli véleménykülönbségeket nem tudtuk áthidalni, kompromisszumos megoldássá formálni. Úgy gondoltam azzal segíthetem a tovább lépést, ha lemondok tisztségemről.”

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a MOK június 3-án tartotta ez évi második küldöttközgyűlését, amely határozatképtelenség miatt eredménytelen volt, „bizonytalan jogi helyzetben kellett megtartani, a kamara ellen meghozott törvénymódosítás ugyanis a február 25-én megkezdett választási folyamatot megszakította” – tudatta a testület közleményben.

A Népszava információi szerint a kamara vezetőinek az volt az elképzelése, hogy a szervezet „szűkebbre szabását” még elvégzi a régi vezetői garnitúra, hogy a tisztújítás alkalmával már az új feladatokhoz, lehetőségekhez választhassanak maguknak vezetőket az orvosok. Ellenkező esetben például a szervezeti és működési alkalmazkodás mintegy félévet késett volna.

Június 3-án az okozta a fennakadást, hogy többen jelezték, vannak küldöttek, akiknek a legutóbbi választás, a 2019-ben megszerzett mandátuma május végén lejárt, tehát szavazati joggal nem rendelkezhetnek. Ezt követően a teremben többen kétségbe vonták a küldöttgyűlés jogszerűségét – olvasható.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×