eur:
388.67
usd:
366.46
bux:
55834.3
2023. szeptember 29. péntek Mihály
A Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza főbejárata. A felvétel 2011. február 23-án készült.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Itt a magyarázat az óriási rohamra a Szent János Kórház gyereksebészetén

Az ügyben nem indul vizsgálat, mert a kórházi ellátók esetében nem példátlan egy ilyen előre nem látható esemény.

Vasárnap délutántól egész Észak- és Közép-Magyarország gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletét az Észak-budai Szent János Centrumkórház látta el – számolt be róla Kőnik Róbert gyermeksebész a közösségi oldalán. Az orvos többek között jelezte, hogy a 24 órás ügyelet során 163 gyermeket láttak el. Sok szülő rosszul tűrte a kialakult helyzetet; voltak akik sértegették, fenyegették az orvosokat, sőt, volt, hogy rájuk is törték az ajtót, míg mások megértették, hogy ez vis maior helyzet és türelmesek voltak.

Az RTL.hu megkeresésére az egészségügyi intézmény a következő tájékoztatást adta: vasárnap reggel 8 órától hétfő reggel 8 óráig az Észak-budai Szent János Centrumkórház és a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ volt a felelős a gyermeksebészeti és gyermek traumatológiai ügyelet ellátásáért.

A gondot az okozta, hogy egy informatikai hiba miatt vasárnap 17 óra 20 perctől 22 óra 6 percig a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet. Ez idő alatt az Országos Mentőszolgálat a baleseti helyett a Szent János Kórházba vitte az ellátásra szoruló gyerekeket – összesen huszonkettőt.

„Az ügyben vizsgálat nem indul, hiszen a kórházi ellátók esetében máskor is előfordul olyan előre nem látható esemény, aminek következtében az ellátás átmenetileg átszervezésre kerül – fogalmaztak. – Kollégáink kitartóan helytálltak, a megnövekedett esetszámok ellenére az összes gyermeket ellátták”

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×