eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza főbejárata. A felvétel 2011. február 23-án készült.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Itt a magyarázat az óriási rohamra a Szent János Kórház gyereksebészetén

Az ügyben nem indul vizsgálat, mert a kórházi ellátók esetében nem példátlan egy ilyen előre nem látható esemény.

Vasárnap délutántól egész Észak- és Közép-Magyarország gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletét az Észak-budai Szent János Centrumkórház látta el – számolt be róla Kőnik Róbert gyermeksebész a közösségi oldalán. Az orvos többek között jelezte, hogy a 24 órás ügyelet során 163 gyermeket láttak el. Sok szülő rosszul tűrte a kialakult helyzetet; voltak akik sértegették, fenyegették az orvosokat, sőt, volt, hogy rájuk is törték az ajtót, míg mások megértették, hogy ez vis maior helyzet és türelmesek voltak.

Az RTL.hu megkeresésére az egészségügyi intézmény a következő tájékoztatást adta: vasárnap reggel 8 órától hétfő reggel 8 óráig az Észak-budai Szent János Centrumkórház és a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ volt a felelős a gyermeksebészeti és gyermek traumatológiai ügyelet ellátásáért.

A gondot az okozta, hogy egy informatikai hiba miatt vasárnap 17 óra 20 perctől 22 óra 6 percig a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet. Ez idő alatt az Országos Mentőszolgálat a baleseti helyett a Szent János Kórházba vitte az ellátásra szoruló gyerekeket – összesen huszonkettőt.

„Az ügyben vizsgálat nem indul, hiszen a kórházi ellátók esetében máskor is előfordul olyan előre nem látható esemény, aminek következtében az ellátás átmenetileg átszervezésre kerül – fogalmaztak. – Kollégáink kitartóan helytálltak, a megnövekedett esetszámok ellenére az összes gyermeket ellátták”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×