eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Fővárosi adománygyűjtő akció indul Beregszász megsegítésére

Az akciót a Nemzeti összetartozás napján hirdette meg Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

A nemzeti összetartozás napján, vasárnap a főpolgármester Facebook-oldalán megjelent közös videóüzenetben Karácsony Gergely kijelentette: 103 évvel ezelőtt a trianoni döntés a fájdalmában egységesítette a nemzetet.

"Ma már közös fájdalmaink sincsenek, mert a politikai vitáink egyre inkább arról szólnak, hogy ki tartozik a nemzethez, és nem az, hogy mi a nemzet érdeke" - fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve: lehet vitatkozni azon, hogy mi a nemzet érdeke, de az soha nem lehet vita tárgya, hogy ki tartozik a nemzethez. És nem lehet vita tárgya az sem, hogy szolidaritást kell vállalni azokkal a közösségekkel, akik a határon túl élnek magyarként - mutatott rá.

"Ma az Ukrajna ellen indított orosz agresszió miatt

leginkább a kárpátaljai magyarokkal kell szolidárisnak lennünk"

- mondta Karácsony Gergely. Annak érdekében, hogy ne csak a városvezetők, hanem a városlakók is segítsenek, elindították a gyűjtést, a főváros bankszámlaszámára küldött utalással mindenki támogathatja a kárpátaljai magyarokat - jelezte. A Fővárosi Önkormányzat a felújítás alatt álló Lánchíd egykori kandelábereit ajánlja fel Budapest és a IX. kerület testvérvárosa megsegítésére indított jótékonysági árverésre - tette hozzá.

Baranyi Krisztina kiemelte, hosszú ideje azon dolgoznak, hogy főleg azok a testvérvárosi kapcsolatok, amelyek határon túli magyar településekkel alakultak ki, ne csak formálisak legyenek.

A tárgyiadomány-felajánlásokat a helpua@budapest.hu e-mail címen várják, az adománygyűjtés egy hónapon át tart - mondta a polgármester.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×