eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Fővárosi adománygyűjtő akció indul Beregszász megsegítésére

Az akciót a Nemzeti összetartozás napján hirdette meg Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

A nemzeti összetartozás napján, vasárnap a főpolgármester Facebook-oldalán megjelent közös videóüzenetben Karácsony Gergely kijelentette: 103 évvel ezelőtt a trianoni döntés a fájdalmában egységesítette a nemzetet.

"Ma már közös fájdalmaink sincsenek, mert a politikai vitáink egyre inkább arról szólnak, hogy ki tartozik a nemzethez, és nem az, hogy mi a nemzet érdeke" - fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve: lehet vitatkozni azon, hogy mi a nemzet érdeke, de az soha nem lehet vita tárgya, hogy ki tartozik a nemzethez. És nem lehet vita tárgya az sem, hogy szolidaritást kell vállalni azokkal a közösségekkel, akik a határon túl élnek magyarként - mutatott rá.

"Ma az Ukrajna ellen indított orosz agresszió miatt

leginkább a kárpátaljai magyarokkal kell szolidárisnak lennünk"

- mondta Karácsony Gergely. Annak érdekében, hogy ne csak a városvezetők, hanem a városlakók is segítsenek, elindították a gyűjtést, a főváros bankszámlaszámára küldött utalással mindenki támogathatja a kárpátaljai magyarokat - jelezte. A Fővárosi Önkormányzat a felújítás alatt álló Lánchíd egykori kandelábereit ajánlja fel Budapest és a IX. kerület testvérvárosa megsegítésére indított jótékonysági árverésre - tette hozzá.

Baranyi Krisztina kiemelte, hosszú ideje azon dolgoznak, hogy főleg azok a testvérvárosi kapcsolatok, amelyek határon túli magyar településekkel alakultak ki, ne csak formálisak legyenek.

A tárgyiadomány-felajánlásokat a helpua@budapest.hu e-mail címen várják, az adománygyűjtés egy hónapon át tart - mondta a polgármester.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 10:51
×
×
×
×