eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Már a magyarok segítségét is kérik a Marosba veszett emberek ügyében

A magyarországi hatóságok segítségét kérték a románok a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyek kereséséhez, a magyar mentőcsapatok el is kezdték a keresést.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk felborult egy csónak a Maroson, egy gyerek biztosan megfulladtak, többen eltüntek.

A határ menti romániai megye vészhelyzeti felügyelősége kedd reggel kérte a magyar hatóságok segítségét. "A magyar mentőcsapatok kis idővel ezelőtt el is kezdték a keresést a Makó és Nagylak közötti szakaszon" - idézte az ISU közleményét a román hírügynökség.

A Temes megyei ISU mentőegységei kedd reggel újabb csapatokkal egészültek ki, miután két nap keresés után sem sikerült megtalálni a Maros romániai szakaszán vasárnap este történt csónakbaleset négy eltűntjét. A mentőegységek két felnőttet - egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfit -, illetve két nagylaki gyereket keresnek.

Az Arad megyei rendőrség közölte, hogy kedden reggel szabadon bocsátották a felborult csónakot kormányzó 33 éves férfit, miután lejárt 24 órás előzetes letartóztatása. A továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A férfi ellen bűnvádi eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés miatt,

miután a rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és mielőtt a kormányhoz ült, alkoholt fogyasztott. A csónak nem volt forgalomba helyezve, és többen ültek benne a megengedettnél.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi vasárnap 20.40 óra körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba - öt felnőtt és hat kiskorú -, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.

A vasárnap esti csónakbalesetben egy gyerek meghalt, négy eltűntet még mindig keresnek a román és magyar mentőegységek.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×