eur:
393.81
usd:
368.22
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Forrás: Facebook/Gyömrő Város Önkormányzata

Nyomkövetővel a lábán, házi őrizetből irányítja Gyömrőt a polgármester

Visszatért a polgármesteri székébe a csaknem féléves letartóztatása után szabadlábra helyezett Gyenes Levente.

A múlt szeptemberben őrizetbe vett polgármester a Blikk információi szerint home office-ban, az otthonából vezeti a Pest vármegyei várost, teljes döntési és aláírási jogkörrel rendelkezik, és fizetés is jár neki. Az elrendelt házi őrizet miatt személyesen még egyszer sem jelent meg a hivatalban, hiszen a lábán nyomkövető van a márciusi 9-i szabadulása óta.

Gyenes Leventét évekkel korábban is ítélték már el jogerősen gazdasági bűncselekmények miatt, de újra megválasztották őt a tisztségébe. A városvezetőt gödöllői luxusvillájából vitték el tavaly szeptemberben az adóhatóság kommandósai.

Az akció során akkor lefoglalt sok millió forintnyi bankjegy és egyéb érték szerepelt egy videóban is, amit a NAV tett közzé, igaz, nem nevesítve az elfogott személyt – idézi fel a lap.

A mostani ügyben bűnszervezetben, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás hat személy ellen. Gyenes Levente felbujtóként szerepel a listán.

A múlt héten egyedül a városi tévének nyilatkozott: „A visszavonulás mellett is dönthettem volna. Ám úgy gondoltam, ha a Jó itt élni frakcióban a társaim támogatnak a folytatásban, és mögém állnak a terveim megvalósításában, akkor tovább viszem a polgármesterséget, kitöltve a mandátumomat 2024 őszéig – fogalmazott az interjúban, hozzátéve: „Márpedig egyenként biztosítottak a bizalmukról.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×