eur:
388.97
usd:
363.36
bux:
68112
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Felhasználóbarátabb lesz a WhatsApp

A Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat elérte, hogy az üzenetküldő átláthatóbban tájékoztassa felhasználóit a szerződésmódosulásokról, és tiszteletben tartsa döntéseiket.

Több ponton fejleszt kereskedelmi gyakorlatán a WhatsApp az európai uniós fogyasztóvédelmi hatóságokat hatóságokat tömörítő Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózatnak tett kötelezettségvállalásai alapján – derül ki a Gazdasági Versenyhivatal közleményéből.

A Meta tulajdonában lévő cég a jövőben átláthatóbban tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy milyen változtatásokat kíván végrehajtani szerződéseikben, és ezek miként érinthetik jogaikat és a szolgáltatás használatát. Így az általános szerződési feltételek elutasításának és elfogadásának lehetőségét egyformán szembetűnően jeleníti majd meg. Az ezekről szóló értesítések tekintetében pedig megjegyzi és tiszteletben tartja a felhasználók döntéseit.

A hatóságok az egyeztetések folyamán megerősítették elvárásukat, hogy a WhatsApp-nak egyértelműen tájékoztatnia kell a fogyasztókat kereskedelmi modelljéről – különösen arról, hogy a cég profitál-e a felhasználók személyes adataival kapcsolatos üzleti gyakorlatból. A megbeszéléseket követően az amerikai vállalat megerősítette:

nem osztja meg hirdetési célból a felhasználók személyes adatait sem harmadik felekkel, sem a Meta más cégeivel – beleértve a vállalkozáscsoporthoz tartozó Facebookot.

A Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat figyelemmel kíséri majd a kötelezettségvállalások végrehajtását, szükség esetén pedig kikényszeríti a jogi elvárások betartását – akár bírságok kiszabásának lehetőségével.

Az európai fogyasztóvédelmi hatóságok 25 országra kiterjedő gyorsvizsgálata alapján a kereskedők több mint harmada manipulálja a fogyasztókat észrevétlen, úgynevezett "sötét mintázatú" módszerekkel az online térben, így például megnehezíti a felhasználóknak a leiratkozást a feliratkozáshoz képest. A Gazdasági Versenyhivatal itthon is felvette a harcot a vásárlói döntések rejtett torzítása ellen.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×